Az univerzum azt üzeni, egymásnak vagyunk teremtve – vagy mégsem?

E. Jean Carroll, az amerikai Elle tanácsadó rovatának idén 75 éves „bölcs nagy­nénije” 1993 óta válaszol az olvasók legkülönbözőbb magánéleti kérdéseire a maga utánozhatatlanul szellemes és karakán módján. Stílusa olyan magával ragadó, hogy a megoldások, amiket kínál, szinte kézenfekvőnek tűnnek. Sorozatunkban legjobb levelezéseit adjuk közre.

Az univerzum azt üzeni, egymásnak vagyunk teremtve – vagy mégsem?
2019.05.06. 14:02

Kedves ELLE! Hogy mehet tönkre a boldogság egy perc alatt? A férfi, akit szeretek – számomra ő nem csak egy opció, hanem A Férfi – beleszeretett valaki másba és apró darabokra törte a szívemet. Igyekszem túltenni magam rajta, de az a baj, hogy úgy veszem észre, mindenféle jelek érkeznek az univerzumból, amik arra utalnak, hogy nem kéne őt elengednem. Bármerre járok, minden őrá, meg ránk emlékeztet! Jelentheti ez azt, hogy a sorsunk össze van kötve? Tényleg ezt akarja üzenni az univerzum? – Hinni akarok!

Kedves Hinni Akaró! Én, aki eddig 72-szer utaztam körül a Napot a Föld nevű bolygón, és jelenleg is 1,3 méter/óra sebességgel száguldom az űrben a galaxisunkkal együtt, miközben Kir Royalt kortyolgatok, azt hiszem, végtelenül fel vagyok készülve arra, hogy megválaszoljam a kérdésdet, üzen-e neked a kozmosz, vagy sem.

De előbb meg kell válaszolnod egy kérdést:

Ugye, ver még az a szív, ami „apró darabokra tört”?

Igen? Jó. A szív szénből, nitrogénből, oxigénből és más elemekből áll. És ezen elemek atomjai olyan csillagok anyagából származnak, melyek egyszer, régesrégen felrobbantak, amikor az univerzum még fiatal volt és lobbanékony. És valójában nem csak a szíved, de az agyad is csillaganyagból készült! Ahogy Carl Sagan, az asztronómus mondta: „Mi is az univerzum egyik eszköze vagyunk arra, hogy megismerje önmagát. Van egy részünk, amely tudja, hogy honnan jöttünk. És visszavágyik oda. Ennek nincs is akadálya, hiszen a kozmosz is ott él bennünk, nem csak mi benne. Csillagporból vagyunk!”

Kezded érteni? Hát persze, hogy az univerzum jeleket küld, hiszen te magad vagy, aki látod a mintákat, megfejted az üzeneteket, és kezeskedsz róla, hogy gyorspostával megérkezzenek – hozzád.

Ha változol, akkor a jelek is megváltoznak, amiket az univerzum küld feléd. Ezért hát a legjobb módja, hogy továbblépj, az, ha megismersz pár új pasit, jól érzed magad, és a kozmoszt a kétségbeesés szélére taszítod, amikor is ki kell találnia majd, a nagy rendezetlenségben mit üzenjen neked. Sok szerencsét! És írj majd nekünk, hogy haladsz az asztrofizikai kísérleteiddel!

ask e. jean asztrológia csillagok párkapcsolat szerelem univerzum

Még több
Test-Lélek