15 tipp, hogy soha többé ne késs el

Mit tesznek azok a nők nap mint nap, akik mindig mindenhova pontosan érkeznek?

15 tipp, hogy soha többé ne késs el
2017.02.01. 20:31

Ha valaki mindig pontos, az azt az üzenetet közvetíti, hogy az illető tökéletesen összeszedett, még akkor is, ha ez valójában nem teljesen igaz. Nem kerül olyan borzasztó sok energiába, hogy te is ezek közé a különleges lények közé tartott – vedd fontolóra az ELLE tanácsait!

1.     Mindenhová menj 20 perccel korábban, aztán pihenj egy kicsit és nézegesd az Instagramot odakinn, amíg csak be nem lépsz percre pontosan, teljesen nyugodt és összeszedett állapotban. Az igyekezet, hogy megpróbáljunk valahova pontban odaérni, sokszor eredménytelen, és rengeteg stresszel jár. Jobb csalni és előbb érkezni.

2.     Használd a Google Mapset, Waze-t, BKK futárt, akkor is, ha tudod, hogy kell odamenni. Szerezz információt a várható forgalomról. A „dugóba kerültem” vagy „felfordult a város” többé nem kifogás, csak azt jelenti, hogy képtelen vagy élni a technológia adta lehetőségekkel (tisztelet a kivételnek).

3.     Amit a Google Maps és a többi app mondd, ahhoz adj még hozzá tizenöt percet. Például, mert a Google Maps nagyon gyors sétálással számol. És a tömegközlekedési eszközök késhetnek.

4.     Legyen egy kijelölt hely az ajtó közelében, ahová a másnap felveendő kabátodat teszed, a táskáddal együtt, benne fülhallgatóval és minden egyébbel, amire szükséged lesz a nap során. Nyilván azt gondolod, tudni fogod, hol hagytad a kulcsod, vagy hogy bármelyik dzseki jó lesz, de nem. Az alapvető tárgyak keresgélésével hosszú percek telhetnek el, mikor már indulnod kéne. Kerüld el a pánikot és készíts be mindent, mielőtt aludni térsz.

5.     Vegyél selyem párnahuzatot és moss hajat még este. Így reggel csak egy kis igazítás kell, ahelyett, hogy egy teljes mosás-szárítás programot kelljen végigcsinálnod még 9 előtt. Úgysem veszi észre senki a különbséget, és úgy bújhatsz ágyba, hogy tudod, csodásan nézel ki.

6.     Ne tedd az időpontokat szorosan egymás után, mert biztos, hogy csúszás lesz, és akkor az egész napod felborul! Egy olyan nap, amiben egymást érik a meetingek, a kudarc melegágya. És szuperstresszes.

7.     Állandóan késő barátaidnak mondd, hogy a vacsora 6.30-kor kezdődik, amikor valójában csak 7.00-re foglaltál asztalt. Így nem kell várniuk a többieknek, mire a késősebbek is megjönnek, és nekik is jó, hogy nem kezdődik el nélkülük a vacsora.

8.     Tényleg kelj fel, amikor megszólal az ébresztő, és felejtsd el a szundit, mint lehetőséget. Vagy megéri az a negyed óra szaggatott plusz alvás, hogy aztán rohanni kelljen?

In February we plan pink. 💗And with five girls, we wear pink on Wednesdays. And every day that ends in Y.

A photo posted by ♡Stephanie Howell♡ (@plannerhappiness) on Feb 4, 2016 at 3:23am PST

9.     Ha van egy kis fennmaradó időd, ne kezdj bele olyan tennivalóba, amiről tudod, hogy úgysem tudod befejezni. Ez olyasmi, amivel a krónikus későknek komoly problémáik vannak, mivel általában annyira meglepi őket a tény, hogy akadt egy kis plusz idejük, amikor nem kell épp sietni valahova, hogy elfogja őket a buzgalom és egyszerre ötven feladatnak állnak neki. Na és mi történik ezután? Az a remek ötperces szünet, aminek segítségével szépen, lazán odaérhettél volna a következő találkozóra, tizenöt perces késéssé válik, mivel „muszáj volt átprogramozni a tervet”, na persze.

10.  Írj be mindent, a kisebb dolgokat is, a naptáradba. Például: Mosni! Vagy: „Egy ital Sanyival. Így fogod igazán átlátni, mikor van tényleg dolgod, és mikor folyik el az időd. Hülyeségnek tűnik teletölteni a naptárat  apróságokkal, mikor az a Nagyon Komoly Munka Alkalmakra van kitalálva, de hidd el, ez a biztos módja, hogy elkerüld az egymásra szervezgetést.

11. Vegyél olyan kávéfőzőt, amin van időzítő. Legyünk őszinték, nem tudsz mindennap elég korán kelni ahhoz, hogy a kávéfőzés beleférjen. Így viszont a kávé mindenképp elkészül időre.

12.  Egész egyszerűen hazudj magadnak, és állíts minden órát a lakásodban meg a kocsidban tíz perccel előbbre. Ha tudod magadról, hogy az egyetlen út a pontossághoz az, hogy azt hiszed, máris késésben vagy, hát élj ezzel a trükkel. Ha elfeledkezel róla, és kissé idegesen várod majd a barátaidat, legalább megtudhatod, milyen érzés, amikor a másik késik a találkozóról.

13.  Tanuld meg, hogyan lehet elegánsan, de határozottan kislisszolni olyan társas helyzetekből, amikor emberek csak mondják és mondják a magukét, de neked indulnod kellene. Ez lehet olyan egyszerű, mint hogy azt mondod: „Ez nagyon érdekes! Sajnos, nekem most el kell indulnom egy meetingre, de beszéljünk erről később!” Vagy más. Nem kell elkésned csak azért, mert félsz, a szemébe vágod az illetőnek, hogy fejezze már be, mert el fogsz késni miatta.

14.  A fontos eseményekhez kapcsolódóan állíts be riasztót, hogy pontosan tudd, mikor kell taxit hívni, elindulni, elköszönni, és így tovább. Sokszor nem elég egy sima emlékeztető egy órával azelőtt, hogy valami elkezdődne. Használd a telefonod és állítsd be úgy, hogy ha kell, mind a tizenöt rokontól el tudj köszönni, sőt még akkor se késs el, ha az egyik nagynéni csak nem akar elengedni.

15. Egyszerűen legyen meg benned az alapvető tisztelet mások ideje iránt, és ismerd el, hogy késni olyan, mintha ezt mondanánk: „Te nem érsz annyit, mint az az akármilyen jelentéktelen baromság, ami miatt megvárattalak.” Ha elkezdesz úgy gondolni a késésre, mint egy hatalmas pofon metaforájára azokkal szemben, akik várnak rád, valószínűleg leszoksz róla. Ha mégsem, akkor bizony lehet, hogy egyszerűen érzéketlen, önző ember vagy. Ez esetben találj magadnak hasonló késős embereket, akikkel lelkifurdalás nélkül lóghatsz együtt.

ébresztő késés naptár óra pontosság tervezés

Még több
Test-Lélek