A hét férfija: John Malkovich

Számtalan filmmel, ezernyi színházi szereppel és egy férfiruha kollekcióval a háta mögött John Malkovich még mindig remek formában van. Holnaptól a Szibériai nevelés főszereplőjeként láthatjuk újra a moziban, ezért őt szavaztuk meg a hét férfijának.

A hét férfija: John Malkovich
2013.09.18. 08:54

Annak ellenére, hogy a filmszakma már jó ideje beszippantotta és idén több filmben is szerepet kapott (Eleven testek, RED 2.), szívesen hangoztatja, hogy a színház a szívszerelme. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy ő az egyik legkiemelkedőbb színpadi előadó Amerikában. Itthon élőben sajnos nem láthattuk, helyette viszont olyan filmekben tűnt fel, mint a Veszedelmes viszonyok 1988-as feldolgozása, amiben Vicomte de Valmont-ként végleg bevéste magát az emlékezetünkbe, illetve A vasálarcos vagy a John Malkovich menet, amiért 1999-ben a New York-i Filmkritikusok Egyesületének díját is elnyerte. Az elismerés nemcsak azért jelentős, mert ez a második legrangosabb díj az Oscar után, hanem azért is, mert ezzel ő lett az első színész, akit saját személyiségének megformálásáért jutalmaztak.

Amellett, hogy az elmúlt évtizedek sikeres és kevésbé sikeres filmekben szerepelt, Annie Lennox ’92-es slágerének, a Walking on Broken Glassnek a klipjében is felbukkant, idén nyáron pedig divattervezőként is megismerhettük. Az olasz Technobohemian márkával közösen készítette el első kapszulakollekcióját, melyben letisztult darabok és bohókásabb, színes összeállítások is helyet kaptak. A divatért szenvedélyesen rajongó színészt a tervezés során Kalifornia ihlette, a végeredmény pedig egy vidám és jól hordható férfiruha-kollekció lett. Eddigi életét nézve csak annyit mondhatunk: John Malkovich olyan, akár egy modern polihisztor, és mi pont ezért szeretjük.

a hét férfija film john malkovich john malkovich menet mozi szibériai nevelés színész veszedelmes viszonyok

Még több
Test-Lélek