Norbi hülyét csinált magából és ez a legjobb dolog, ami történhetett

A szülés utáni női testet bántani, kigúnyolni és okolni még a férfiöltözőben zajló beszélgetésben sem oké, nemhogy egy milliós követőtábor előtt. Meg is lett ennek a lowcarb böjtje.

Norbi hülyét csinált magából és ez a legjobb dolog, ami történhetett
2020.01.21. 14:18

“Nagyon nagy hazugság, amikor egy férfi azt mondja, szeretetből, szívből kíván meg egy nőt. Nem. Ő a nő külsejét kívánja meg” – fejtegette tegnap Schobert Norbi 1,3 millió Facebook követőjének. A már önmagában is súlyos kijelentésnek sajnos folytatása is volt döngő léptekkel a hálószobába érkező nővel, a férfiak szenvedésével és a legfőbb válóok – az elhízott feleség – megtalálásával. Igaz, a végére csak megérkezik az egész eszmefuttatás valódi oka és lényege: vegyetek Update kiflit, végtére is ez a jó szex titka.

Norbi minden egyes mondatát hosszan lehetne cincálni, de nem ez az egészben az érdekes. Magyarország kis ország és mint ilyen, mindenből egy van. Fitnesszguruból történetesen éppen Norbi, aki ennek megfelelően sikeres is. Ezzel senki nem vitatkozat, ahogyan azzal sem, hogy a legfontosabb üzenete, miszerint a jelentős túlsúly egészségtelen, igaz és fontos. Abban is igaza van, hogy a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontos  – ha ezen a ponton megállna, semmi gond nem lenne. Norbi viszont arról is híres, hogy nem áll meg, és időről időre lenyom egy olyan show-t, amiről aztán hosszan vitatkozatnak a hozzáértők, vajon ez egy médiahack volt-e, vagy tényleg komolyan gondolta.

Sajnos sokkal több jel utal az utóbbira. Véleményével bizonyára nincs egyedül, csakhogy a Harmadik Félidő kocsma Törzsvendég Józsijának nincs milliós követőtábora a közösségi médiában, a pultnak támaszkodva meg pont elfér az ostoba hímsovinizmus legalja. Mert ez tényleg az; azzal cseszegetni a nőket, hogy szülés után nem fogynak le, ezért nem kívánja majd a férjük, aki inkább felszed egy másik – vékony! – nőt, hát na. Ő valószínűleg tényleg ezt tenné, bár ilyen szempontból jól választott párt, ez kétségtelen.

A férfiak azonban nem így működnek. Nagyon nem. Bő hat évet húztam le a Playboy főszerkesztő-helyetteseként (és további hármat az Apa Magazin alapítójaként/főszerkesztőjeként), szóval mondhatom azt, hogy jobban tudom, milyen nőt szeretnek a magyar férfiak, mint Norbi. A helyzet pedig az, hogy a férfiak imádják a nőket – az alacsonyakat, a magasakat, a szőkéket, a barnákat, a fehéreket, a színesbőrűeket, a fiatalokat, az éretteket, a vékonyakat és igen, a nem-vékonyakat is. Az eladási adatok és a kattintási statisztikák nem hazudnak – a férfiak a legkevésbé sem testzsír-index alapján tartanak vonzónak egy nőt, ez ennél sokkal összetettebb dolog. Alighanem még Norbinál is.

Na de mi van akkor, ha nekem a vékony nők tetszenek, el is veszek egy ilyet, aztán szül egy-két-három gyereket és elhízik? – kérdezheti a férfi, akit elbizonytalanított Norbi szuggesszív videója. Hol is kezdjem… Talán ott, amit kiváló gyereksebész-barátom mondott tapasztalatból, hogy a lányok keményebbek, mint a fiúk. Egy átlagos négyéves lány sokkal kevésbé sír, amikor össze kell varrni egy sebet, mint egy átlagos négyéves kisfiú. Véleten? Aligha. Ugyanezt a keménységet fogod látni a szülőszobán is: voltam ott, kétszer is, és tudom, hogy én már a felénél feladtam volna. A szülés pedig csak a jéghegy csúcsa, valójában az egész terhesség nettó szívás kilenc hónapon át, amit ráadásul kizárólag a nők képesek megtenni a férfi, a család, az ország és az emberiség érdekében. Az a férfi, aki ezek tudatában azon rinyál, hogy éjjel kettőkor el kell mennie Túró Rudit és savanyított káposztát szereznie, mert várandós nője éppen azt kívánja, de nagyon, nem férfi. Ha pedig eközben azon tipródik, hogy vajon szülés után lemegy-e majd a derekáról az oda felhalmozódott finomított cukor, hát akkor tényleg nettó idióta, nincs mit szépíteni rajta.

A szülés maga, de sokkal inkább a gyerek érkezése tényleg eléggé felforgatja az életeteket, de az olyan apokaliptikus víziók, mint az elefántként hálószobába érkező nő, akivel ha lesz is szex, az is rossz lesz, nevetségesek. Izgalmas kérdés, vajon Norbi mégis milyen tapasztalatból véli tudni ezeket, ahogyan az is, miért a nőkre van kihegyezve az egész, elvégre a férfiak szülés nélkül híznak el. Gyanítom a férfiakat ez az ügy kevésbé érdekli, pedig az önmaguk hanyagsága miatt elhízott férfiaknak sokkal inkább fel lehetne róni ezt válóokként. Tudom, a nőknek mindegy a férfiak külseje – aha, persze.

Hosszan lehetne még fejtegetni, miért is beszélt hülyeséget Norbi, de nem biztos, hogy érdemes. Inkább figyeljünk fel egy szuper tendenciára: arra, hogy a hímsovinizmus elítéltetett. Néhány évvel ezelőtt az ilyen és ehhez hasonló kijelentések sokkal kisebb vihart kavartak, nem kérték ki maguknak emberek, nem határolódtak el tőle és nem volt körülötte egy általános fejcsóválás. Most van, ráadásul nem csak ismert nők és férfiak tagadják meg Norbit, de saját követői is. A videóra érkezett bő tízezer reakció több mint fele mérges, ötöde kiröhögi, a maradékot meg hagyjuk. Norbit a saját tábora ekézi, ami őt aligha fogja elbizonytalanítani álláspontjában, mert nem az az elbizonytalanítható típus, a társadalmi állapotokról azonban jó visszajelzést ad. Az pedig, hogy az átlagemberek hogyan vélekednek a szülés utáni női testről, sokkal, de sokkal fontosabb, mint az, mit gondol róla Magyarország fitneszguruja két low carb vaníliás csiga között.

Vida Ferenc

Ha érdekel a téma, olvasd el EZT a cikkünket is!

body positivity norbi update terhesség vélemény

Még több
Társadalom