“Már el is felejtettem, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni!”

E. Jean Carroll, az amerikai Elle tanácsadó rovatának idén 75 éves „bölcs nagy­nénije” 1993 óta válaszol az olvasók legkülönbözőbb magánéleti kérdéseire a maga utánozhatatlanul szellemes és karakán módján. Stílusa olyan magával ragadó, hogy a megoldások, amiket kínál, szinte kézenfekvőnek tűnnek. Sorozatunkban legjobb levelezéseit adjuk közre.

“Már el is felejtettem, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni!”
2020.01.08. 18:52

Kedves ELLE! Már el is felejtettem, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni. 27 éves vagyok, évek óta egyedülálló. Kipróbáltam már a netes ismerkedést, randiztam is pár sráccal, de mióta az utolsó komoly kapcsolatom véget ért, nem voltak érzéseim egy férfi iránt sem – még a romantika leghalványabb szikrája sem alakult ki bennem. Volt egy pasi, aki egyszerűen különleges és fantasztikus volt. Ennek ellenére, bárhogyan is próbálkoztunk, semmit nem mozgatott meg bennem. Ezt az ürességet, amit a férfiakkal kapcsolatban éreztem, a nagymamám és a macskám halála, ami ugyanabban a hónapban történt, még jobban felerősítette. Úgy érzem, a szívem fekete és az egészet jég borítja. Nevetséges kérdésnek tűnik, de mit csináljak, hogy újra képes legyek érzelmeket táplálni egy másik személy iránt? – Jégszív

Kedves Jégszív, ugyan ki mondta, hogy az életed minden percében szerelmesnek kell lenned? Hagyd csak a szívedet a fagyasztóban, jó helyen van ott! Élvezd ki az életed minden percét, hiszen szabad vagy! Az egyik alapszabályom: Az egyik nő szabadsága a szerelemben a másik nőnek szenvedést jelent. Ez a törvény azonban nem érvényes a cicákra, ők ugyanis földönkívüli géniuszok. Ha szeretnél újra érzelmeket táplálni valaki iránt, vegyél magadhoz egy kiscicát! Egy kóbor macska éppen rád vár a menhelyen.

ask e jean bölcs nagynéni e. jean segítség szerelem

Még több
Társadalom