Trump azt is tagadja, hogy ismeri szexuális áldozatát

Az amerikai ELLE rovatvezetője egy több, mint húsz éves ügyről írt könyvében

Trump azt is tagadja, hogy ismeri szexuális áldozatát
2019.11.05. 16:52

Az amerikai ELLE rovatvezető újságírója, E. Jean Carroll még nyáron szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trumpot (amiről itt írtunk részletesen). Carrol állítása szerint 20 évvel ezelőtt az amerikai elnök abúzálta őt egy Bergdorf Goodman nevű üzlet próbafülkéjében.

Az újságíró a What Do We Need Men For? (Miért van szükségünk a férfiakra) c. memoárjában idézte fel a napot, amikor Trump megkérte, segítsen ajándékot választani “egy lánynak” az üzlet fehérnemű részlegén. Az eset 1995 környékén történt. Az öltözőben Trump erőszakkal beléhatolt, még azelőtt, hogy Carroll el tudta volna lökni magától.

E. Jean Carroll

Trump tagadta a vádakat. Sőt, azt is tagadta, hogy valaha találkozott volna Carrollal, annak ellenére, hogy még közös fotó is készült róluk a 80-as években. “Tisztelettel szeretném közölni, hogy: először is, nem az esetem. Másodszor, ez sosem történt meg, rendben?” – mondta az elnök a The Hill magazinnak.

Hétfőn Carrol bejelentette, hogy rágalmazás miatt keresetet nyújt be Trump ellen, szerinte az elnök csorbát ejtett a hírnevén, valamint ártott a karrierjének, amikor letagadta a vádakat. A per szerint Trump válasza “az általa jól bevált, következetes sablon szöveg volt azokra a hiteles nyilvános jelentésekre, miszerint szexuálisan zaklatott nőket.”

Hétfő reggel egy twitter posztban Carrol kifejtette, hogy a keresetet “minden olyan nő nevében nyújtotta be, aki zaklatást, erőszakot élt át, akit elnyomtak, elnyomtak, és akit a felszólalásakor megszégyenítettek, kirúgtak, nevetségessé tettek. Ebben az országban senkinek nem lenne szabad a törvény felett állnia – még az elnöknek sem.”

A Fehér ház sajtótitkára, Stephanie Grisham többek között annyit mondott a The Washingotn Post újságnak, hogy a per “nevetséges.” Carrollt pedig ‘csalónak’ nevezte.

“Hadd tegyem ezt tisztába – Ms. Carroll beperli az elnököt azért, mert megvédte magát az őket ért vádak alól?” – kérdezte az újságot. “Gondolom, mivel a könyv nem hozott elég bevételt, máshogy szeretne pénzhez jutni. Ezt az irreális sztorit csak azért írta meg, hogy még több könyvet eladhasson. Carroll verziója már csak azért sem állja meg a helyét, mert megvalósíthatatlan és ezt mindenki tudja, aki próbált már ruhát egy forgalmas üzlet öltözőjében. A per nevetséges, a történet hazugság – az írója pedig csaló.”

Carroll ügyvédje, Roberta Kaplan a The New York Times-nak nyilatkozott, szerinte, “Amikor Carroll könyve megjelent, Donald Trump nemcsak letagadta, hogy megerőszakolta, még azt sem ismerte el, hogy valaha találkoztak volna, vagy tudná, hogy ki is ő. De Trump tudta, hogy a nyilatkozatában elhangzottak nem igazak és még rágalmaz is – pontosan tudta aznap, amikor bementek az öltözőfülkébe, hogy ki Carroll és most is tudja!

Carrol 26 éve vezeti az ELLE Ask E. Jean tanácsadó rovatát.

ask e jean donald trump elle

Még több
Társadalom