Greta Thunberg egy lenéző pillantással intézte el Trumpot

Az aktivista szerint időpocsékolás lenne az elnökkel beszélni

Greta Thunberg egy lenéző pillantással intézte el Trumpot
2019.09.24. 12:10

Greta Thunberget semmi és senki nem tudja megállítani. Még az Amerikai Egyesült Államok elnöke sem. Sőt, szikrákat szóró tekintete olyan erőteljes volt Trump felé, amit a világ (és a Twitter) nem hagyhatott szó nélkül.

A mémgyártáshoz tökéletes alapanyagul szolgáló pillanat az ENSZ klímacsúcson történt hétfőn, mely során a jelenlévők a legkevésbé sem számítottak arra, hogy Donald Trump egyszer csak felbukkan az eseményen. A Nobel-békedíjra jelölt Thunberg élesen bírálta a világ vezetőit beszédében. „Nem itt kellene lennem.” – mondta. „Az óceánon túl, otthon, az iskolapadban kéne ülnöm. Mégis hozzánk, fiatalokhoz fordultok reményért? Hogy merészelitek? Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal.”

A Fehér Ház jelentése szerint Trump mindössze 14 percig tartózkodott a csúcstalálkozón és nem is szólalt fel. Köztudott, hogy Trump nem hisz a globális felmelegedésben és még korábban kilépett a párizsi éghajlatvédelmi egyezményből. Thunberg arra a kérdésre, hogy találkozna-e az amerikai elnökkel, azt válaszolta a CBS News riporterének, hogy „csak az időmet pazarolnám vele”.

A Twitteren rengeteg ember foglalkozott a 16 éves aktivista intenzív pillantásával.

„Ezt még én is éreztem.” – írta az egyik felhasználó.

„Greta Thunberg egyenesen belelát Trump sötét, üres lelkébe.”

„Találj valakit magad mellé, aki úgy néz a legnagyobb ellenségedre, ahogy Thunberg Trumpra.”

„Egyetlen tekintettel Greta Thunberg összefoglalja az egész világ érzéseit Trumppal kapcsolatban.”

donald trump globális felmelegedés greta thunberg klímacsúcs klímakatasztrófa találkozó

Még több
Társadalom