7 barátnő eldöntötte: összeköltöznek és együtt öregszenek meg

Van boldogság a hagyományos családi felálláson kívül is? Micsoda eretnek gondolat!

7 barátnő eldöntötte: összeköltöznek és együtt öregszenek meg
2019.07.09. 19:25

A nők közötti barátságot rendre alábecsüljük. Olyan előítéleteket aggatunk rá, mint a versengés, az irigykedés, a szolidaritás és a bajtársiasság hiánya, legalábbis a filmekben, szappanoperákban és ponyvaregényekben. Talán ezért is lett olyan elterjedt a Daily Mailben megjelent cikk, amely hét, harmincas éveikben járó barátnőről szól, akik úgy döntöttek, vesznek egy vidéki házat közösen, 70 km-re a kínai Kanton városától – és lakberendezési lapba illő otthonná alakítják át -, ahol együtt öregedhetnek meg. Lehet a család hagyományos formáján kívül is boldogságot találni? Micsoda eretnek gondolat!

A hét szóban forgó barátnő már 20 éve ismeri egymást, együtt töltötték a gyerekkorukat és a kamaszkorukat és ma együtt dolgoznak. Még a testvéreknél is közelebb érzik magukat egymáshoz, és az ötlettel, hogy együtt öregedjenek meg, még csak eljátszottak 2008-ban. Tíz évvel később az álmuk valóra válik. Ahogy a Yi Tiao által a YouTube-ra feltett videó tanuskodik róla, a hét nő egy 700 négyzetméteres házat vett Kanton rizsföldjei mellett, és kialakították benne álmaik otthonát, természetesen egy szép nagy teaszobával és medencével. „Mikor megérkeztünk, csupán egy épület volt ott vörös téglából” – magyarázza az egyik hölgy a Daily Mailnek „2018 januárjában kezdtük el a munkálatokat és arra gondoltunk jó lenne minél több fényt beereszteni nagy üvegfalakon át”. A videót angol felirattal tudjátok megnézni!

Mielőtt ideköltöznek (mikor majd mindegyikük gyereke már önálló lesz), minden barátnőnek el kell sajátítania valamilyen speciális tudást, amivel a többieket segítheti – mint a főzés, kínai orvoslás, zene vagy mezőgazdaság – hogy megteremtsék a tökéletes mikrokozmoszt. „Mindannyian független nők vagyunk, de egymásra számíthatunk” – magyarázza Miss Jin. „Tíz év múlva a gyerekeink mind felnőnek és mi együtt leszünk”. Friendship never ends, különösen, ami a nőket illeti.

Fotók: Priscilla du Preez / Unsplash.com

barátság együtt hölgyek lányok nők öregség

Még több
Társadalom