4 testpozitív műsor, ami téged is inspirálni fog

Cápákkal úszó sportolótól a túlsúlyos táncosnőn át a terhes Amy Schumerig.

4 testpozitív műsor, ami téged is inspirálni fog
2019.05.28. 18:19

Míg a nők jelentős százaléka nem XS-es, hanem inkább M-es vagy L-es méretű, a reprezentálásuk a médiában kevesebb, mint 2%-os. Még mindig rengeteg fejlődésre van szükségünk. Annak örömére, hogy a női testet ünnepeljük, mutatunk négy filmet/sorozatot, ami téged is azonnal inspirálni fog.

Kim Swims

Egy komoly baleset után Kimberley Chambers majdnem elveszítette a járóképességét. A baleset után nem adta fel, annak ellenére, hogy majdnem amputálni kellett a lábait, eljutott odáig, hogy a világon harmadik nőként sikerült teljesítenie az Ocean’s Seven kihívást. Ezek után elsőként úszott 48 kilométert a Farallon szigetektől a Golden Gate hídig – nagy fehér cápák között.

Szóval, Kimberley Chambers egy nagyszerű nő és sportoló egyben. A Kim Swims Kimberley edzéseibe enged betekintést, emellett pedig Chambers hihetetlen történeteiről is mesél. Elérhető a Netflixen.

Shrill

A Shrill egy túlsúlyos fiatal lány, Annie életét mutatja be, aki szeretné megváltoztatni az életét – de nem a testét. Annie újságíróként próbál elhelyezkedni, miközben igyekszik kiigazodni a szörnyű pasik, beteg szülők és perfekcionista főnök között. Környezete folyamatosan azt érezteti, hogy súlya miatt sosem lehet elég jó. Kezd ráeszmélni, hogy pontosan ugyanannyira jó, mint bárki más. Ezeket a pozitív gondolatokat hamarosan tettek is követik. A sorozat elérhető a Hulun.

Amy Schumer: Growing

Amy Schumer terhesen sem pihent. A humorista és színésznő egyórás stand-up fellépésbe sűrítette kedvenc témáit: szex, egészséges testkép és a nemek közötti különbségek. Schumer a feminizmus negyedik, modern hullamánák egyik alakjának is tekinthető, a házasságról, terhességről és a hírnévről alkotott véleménye egyszerre társadalomkritikus és könnyfakasztóan vicces. Amy Schumer stand-up comedy-je elérhető a Netflixen.

Így kerek az életem!

A sorozat Whitney Thore életét mutatja be, aki alig üti meg a 150 centiméteres magasságot, de súlya 172 kg. Thore eredetileg táncosnő volt, majd egy hormonzavar következtében kevesebb, mint egy év alatt 45 kg-ot hízott. A betegsége miatt a súlygyarapodás nem állt meg, a helyzet hónapról hónapra egyre rosszabb lett. Amikor Whitney egy saját maga által koreografált videóval, a Fat Girl Dancing-gel hirtelen ismertté vált, az egész élete megváltozott. Többet randizik, intenzíven táncol és arra törekszik, hogy hírnevet szerezzen magának. Az Így kerek az életem! elérhető a TLC csatornán.

amy schumer body positivity testkép testképt mozgalom

Még több
Társadalom