Az amerikai nők a #YouKnowMe hashtaggel tiltakoznak az abortusztörvények ellen

Itthon is többen vállalhatnák a történetüket

2019.05.17. 13:53

Május elején a georgiai kormányzó, Brian Kemp aláírta a törvényt, ami megtiltja az abortuszt attól kezdve, hogy a magzat „szívverése” felfedezhető, ami igazából a várandósság ötödik vagy hatodik hetében szokott megtörténni. Ezen a ponton sok nő még nem is tudja, hogy terhes, vagyis az állam effektíve betiltotta az abortuszt.

Amerika-szerte hevesen reagáltak a nők a hírre, Busy Philipps színésznő pedig késő esti beszélgetős műsorában megosztotta közönségével, hogy neki is volt egy abortusza 15 éves korában. „A statisztika szerint minden négy nőből egy keresztülmegy egy abortuszon 45 éves kora előtt, és ez a statisztika néha meglepi az embereket, hiszen sokan azt gondolják ’Én egy nőt sem ismerek, akinek volt abortusza’. Nos, engem ismernek!”

Aztán ugyanazon a napon, amikor Alabama kormányzója aláírta a törvényt, szinte teljesen betiltva az abortuszt az államban, a színésznő hasonló üzenetet közvetített a Twitter oldalán. Azt írta: „Minden 4 nőből egynek volt abortusza. Sokan azt gondolják, senkit nem ismernek, akinek volt, de #youknowme (magyarul: Engem ismernek! vagy Engem ismersz!). Úgyhogy, tegyük a következőt: Ha te is beletartozol a 4-ből 1-be, oszd meg és vessünk véget ennek a gyalázatnak. Használd a #YouKnowMe hashtaget és mondd el az igazságot!”

#YouKnowMe abortusz abortusztövény alabama georgia

Még több
Társadalom