Lakatos Márk: A családot összetartó erő a szeretet legyen

Hogyan változott a nő és a férfi szerepe ma a családban? Mi a helyzet a meleg párokkal? Mi a magyar családi álom? - ezeket a kérdéseket járja körbe a május 7-i Elle x Société Talks eseményen Daisy Kalan, Árpa Attila, Pásztor Anna és Lakatos Márk. A sokoldalú hírességgel, akit leginkább stylistként szoktak emlegetni, a család mai fogalmáról beszélgettünk.

Lakatos Márk: A családot összetartó erő a szeretet legyen
2019.05.05. 08:19
Mit jelent ma szerinted a család fogalma?  
Fontosnak tartom, hogy a családot összetartó erő a szeretet legyen. Nem számítanak az olyan körülmények, mint a kor vagy a nem, hiszen ma már nem szabadna ezek meghatározzák a család jellegét. A szeretet, ami egy szoros kötelék, valamint az összetartás is mind elengedhetetlenek. 

Neked milyen kép ugrik be neked arra a szóra, hogy álomcsalád? Hogyan képzeled el az ideális családot, ha van ilyen?  

Legelőször Mézga Géza és a családja ugrik be. Azt gondolom, hogy ma már az ideális család, mint olyan nem létezik. Ezért is mondtam ezt a fiktív rajzfilmet, hiszen mindenki számára más jelentéssel bír ez a fogalom, nem lehet behatárolni egy kategóriába. 
 
Mit gondolsz, a gyerekvállalás elengedhetetlenül összekapcsolódik az önkiteljesedéssel? Mennyire szükséges hozzá? 
A gyerekvállalás kérdését mindenkinek a saját hatáskörében kell eldöntenie, szerintem nem kéne szabályt csinálni belőle. Hazánkban szeretnének rábírni mindenkit arra, hogy vállaljon gyereket. Aki pedig esetleg nem akar utódokat, azt nem tartják “megfelelő” állampolgárnak. Persze, ha az LMBTQ közösség tagjai szeretnének gyermeket, az államnak az már nem lenne ínyére. Mindenkinek úgy kell kiteljesednie a saját életében, ahogy az számára a legjobb, és ebbe egyáltalán nem tartozik bele kötelező jelleggel a baba projekt. Ezt a két fogalmat nem kéne egyenlővé tenni.
május 7-i Elle x Societe Talks eseményén a család lesz a központi téma, a vendégeket, Daisy Kalant, Árpa Attilát, Pásztor Annát és Lakatos Márkot Ott Anna fogja kérdezni. Itt megvásárolhatod a jegyet, hogy ne maradj le!
család lakatos márk stylist szeretet

Még több
Társadalom