112 lány még mindig a Boko Haram fogságában van

Öt év telt el, mióta Nigériában az iszlamista Boko Haram mozgalom középiskolás lányokat rabolt el Chibok városából 2014 április 14-én. 112 lányról azonban a mai napig nem hallott a családjuk.

112 lány még mindig a Boko Haram fogságában van
2019.04.16. 16:15

Vajon mi lehet velük? 2014 április 14-én 276 lányt raboltak el az iskolájukból Chibok városában. Az esetet hatalmas mozgosítás követte a social média felületeken a #BringBackOurGirls (hozzátok vissza a lányainkat) hashtag segítségével, olyan híres személyiségek részvételével, mint Michelle Obama. A „Young Africa” szerint, aki az AFP hírügynökséget idézi, 112-en még mindig a Boko Haram fogságában vannak. „Hallottuk, hogy vannak szülők, akik megtalálták a lányaikat, de a mieink még nem jöttek haza” – mondja Musa Maina, az egyik lány édesapja. „Azt kérjük a kormánytól, hogy több erőfeszítést tegyen értük. Utoljűra 2014-ben láttuk Hauwát”. A lányát osztálytársaival együtt rabolták el és senki nem tudja, mi van velük azóta. Azoknak a tanúvallomásai alapján, akik  meg tudtak szökni, a legrosszabbat kell elképzelnünk.

2014. május 7-én Michelle Obama a Fehér Házból szólít fel a Boko Haram által Nigériában foglyul ejtett lányok szabadon bocsátására. Fotó: The White House via BestImage

2016-ban a 15 éves Assiatou elmesélte az ELLE magazinnak szabadulása történetét. Házasságra kényszerítették és napi szinten erőszakolták meg, soha nem fogja tudni elfelejteni a rémségeket, amiken keresztülment. Míg egyeseknek sikerült elmenekülni, vannak, akik nagy valószínűséggel már nem is élnek. A családok számára a várakozás elviselhetetlen fájdalommal jár, de nem adják fel a reményt. 5 év telt el, ki fog rajtuk segíteni?

boko haram bringbackourgirls Michelle Obama

Még több
Társadalom