A férfiak fele szerint a nemek közötti bérszakadék nem létezik

58%-uk szerint a nők elől már elhárultak az akadályok, így csak rajtunk múlik, mennyire tudunk érvényesülni

A férfiak fele szerint a nemek közötti bérszakadék nem létezik
2019.04.04. 11:43

A TIMES-ban néhány napja nyilvánosságra hoztak egy kutatást, melyben 8566 amerikai felnőttet kérdeztek meg a nemek közti bérszakadék témájában. Az eredmények szerint a férfiak 46%-a azt gondolja, a nemek között feszülő bérszakadékot – vagyis, hogy a nők átlagban kevesebb fizetést kapnak – „csak kitalálták, politikai célokból”, így ez nem annyira „jogos felvetés”. És a 18 és 34 év közötti férfiak 24%-a szerint az, hogy a nőket és a férfiakat nem fizetik meg egyenlően, „fake news”, azaz hamis hír.

A kutatásban arra is megkérték a résztvevőket, hogy jelöljék meg, szerintük mik a bérszakadék legfőbb okai. A nők leginkább a szexizmust és a nem tudatos torzítást, míg a férfiak azt hozták fel, hogy a nők kevesebb órát dolgoznak és olyan munkákat végeznek, amik nem fizetnek olyan jól.

Ráadásul: a megkérdezett férfiak 58%-a szerint azok az akadályok, amik korábban nehezebbé tették a nők előre jutását, ma már „lényegében elhárultak”.

A valóságban az Amerikai Népszámlálási Hivatal szerint a férfiak által megkeresett minden 1 dollárra a nők által megkeresett 81 cent jut általában, és a szakadék még szélesebb, ha színesbőrű nőkről van szó.

Amerikában azonban tesznek róla, hogy a különbség egyre kevesebb legyen. A Paycheck Fairness Act (tisztességes bérezés törvényjavaslata) nemrég elfogadásra került a Képviselőházban, és ha törvénybe iktatják, az azzal jár, hogy a munkaadók nem kérdezgethetik a munkavállalót korábbi fizetéseiről, viszont meg kell osztaniuk az általuk adott fizetésekkel kapcsolatos információkat az Egyenlő Bérlehetőségek Bizottságával. A törvény azt is megakadályozná, hogy a munkaadók megbüntessék azokat a munkavállalókat, akik megosztanak a fizetéssel kapcsolatos információkat a munkatársaikkal.

Magyarországon a nemek közötti bérkülönbség az Eurobarometer szerint 14%, ami alacsonyabb az uniós átlagnál (16.2%) Az itthoni különbségek fő oka az, hogy a menedzseri és felügyeleti pozíciókat túlnyomórést férfiak töltik be. Az egyes ágazatokban a férfiakat a nőknél gyakrabban léptetik elő, következésképp jobban is keresnek. Ez a tendencia a legfelsőbb szinten teljesedik ki, ahol a cégvezetőknek 6,3%-a nő.

bérszakadék egyenlő bér férfiak gender nők

Még több
Társadalom