4 nő, akik félelmet nem ismerve bejárták a világot

Inspiráló történetek a nyári kiruccanásokhoz.

4 nő, akik félelmet nem ismerve bejárták a világot
2019.04.04. 20:07

Tegye fel a kezét az, aki notórius álmodozó! Most már csak pár hónap, és végre itt a nyár, ezért a munka és a napi teendők közepette felüdülés azokról a helyekről álmodozni, ahová mindig is vágyódtunk.

A booking.com adatai szerint a világutazók 45%-a vágyik kalandosabb úticélra, ha a nyaralás helyszínét kell kiválasztani 2019-ben. Szóval, ha éppen most tervezgeted a mini kiruccanást, vagy a tengerparti nyaralást, olvasd el a cikket, és lehet, hogy perceken belül újratervezed a vakáció helyszínét.

Ezeknek a nőknek a szenvedélyük az utazás, mindegyiküknek külön története van. Mi pedig csak ámulva olvassuk a soraikat a tapasztalataikról.

Cassie DePecol

Ő az első nő, aki a világ összes, 196 országában járt már. Cassie DePecol Connecticutból, Amerikából származik, és egyedül vágott neki az utazásnak, ami 18 hónapig és 26 napig tartott. Ő a legfiatalabb személy, aki valaha véghez vitt egy ekkora utazást. Igazi világutazó, és természetesen Instagram oldalán minden kalandját megosztotta majdnem félmillió követőjével.

“El kellett engednem minden félelmemet, és megbíznom az emberekben. Megtanultam bízni az idegenekben is, és bebizonyosodott, hogy ez a hozzáállás kifizetődő.” De azért nem minden csak arról szól, hogy mutogassa élményeit az Instagramon, csatlakozott a Nemzetközi Béke a turizmuson keresztül egyesülethez és vízmintákat gyűjtött szerte a világon, hogy segítse a kutatók és a tudósok munkáját is. 2019-ben folytatja útját, de közben megalapította saját szervezetét, a ‘Her’-t, aminek lényege, hogy támogatást biztosít a nők által kitalált projekteknek, a fenntartható környezet érdekében. Ez úton is köszönjük, Cassie!

Ellen MacArthur

Erre a brilliáns tengerészre 2005-ben figyelt fel a média, amikor leggyorsabb vitorlázóként hajózta körbe a Földet. Macarthur 27 ezer tengeri mérföldet tett meg összesen 71 nap, 14 óra 10 perc és 33 másodperc alatt. Hihetetlen, de elmondása szerint az egész út alatt mindössze 20 perceket aludt egyvégtében. Öt évvel később Ellen bejelentette, hogy létrehozza a saját nevén működő alapítványt, ami a megfelelő oktatással próbálja helyreállítani a gazdaságot. Ha ő nem inspiráló, akkor kicsoda?

Alysia Kezerian

Alysia utazás iránti szenvedélye már nagyon korán kialakult, de egy majdnem végzetes túrabaleset miatt, 21 évesen teljesen megváltozott az élete, elvesztette járóképességét. Ám ahelyett, hogy a bénulás örökké elvette volna a kedvét az utazástól, kerekesszékben vágott neki a világnak. Már 12 különböző országot járt körbe, Ausztriától kezdve Hollandián át Izlandig. Ez a bizonyíték, hogy nem kell két láb ahhoz, hogy utazni tudj. Amikor Alysia elkezdte dokumentálni az utazásait, hamar kialakult egy közösség a követői között, akik szintén mozgáskorlátozottak. Leginkább inspiráló és bátorító üzeneteket osztanak meg egymás között. “Mindenki életében felmerülnek olyan kérdések, amikre soha nem kaphat választ, és nem tduja, hogy mit is kezdjen az életével. De ez még nem jelenti azt, hogy nem élhetünk igazán. Emberként kötelességünk, hogy nyitott szemmel járjunk, és felfedezzünk új dolgokat.”

Sarah Marquis

Képzeld el, hogy 8 évesen egy egész éjszakát töltesz el egyedül egy barlangban. Bátor tettnek hangzik? Ezzel az éjszakával kezdődött el Sarah Marquis életre szóló kalandja. A svájci felfedező számtalan országot megjárt. Túrázott már Kanadától Mexikóig, bejárta Törökországot lóháton és megmászta a chilei Macchu Picchu-t is, arról nem is beszélve, hogy a nyugat-ausztrália vadonban bolyongott három hónapon át. Az összes kalandja ellenére a leghíresebb expedíciója a három éven át tartó gyalogtúrája, amit Szibériától Ausztráliáig tett meg. Nem csoda, hogy 2014-ben megnyerte a National Geography év felfedezőjének díját!

inspiráció kaland nők utazás

Még több
Társadalom