Khloé Kardashiant fogyókúrás posztja miatt támadta Jameela Jamil

A színésznő minden nap tesz valamit a pozitív testkép kultúrájáért

Khloé Kardashiant fogyókúrás posztja miatt támadta Jameela Jamil
2019.03.25. 14:49

A színésznő és pozitív testkép aktivista Jameela Jamil kemény kritikával illette a Kardashian klán oszlopos tagját, Khloét, amiért az Instagram oldalán megosztó posztjában reklámozott egy lapos hasat ígérő fogyókúrás étrendkiegészítőt.

Jamil már évek óta küzd azért, hogy az influencerek ne reklámozzanak olyan fogyókúrás és diétás termékeket, amik egyértelműen károsak a szervezetre. Pontosabban a ‘fit tea’ és a ‘flat tummy shake’ termékekkel van problémája, amik emésztési zavarokat okoznak. Khloé Kardashian reklámjára pedig azonnal ugrott.

A Kardashian lány képe alá egy elég hosszú kommentben fejezte ki nemtetszését, amit szerencsére a Comments by celebs Instagram oldal azonnal elmentett.

“Ha túlságosan felelőtlen vagy, hogy a.,): bevalld, hogy saját személyi edződ, táplálkozási szakértőd plusz valószínűleg még privát szakácsod és plasztikai sebészed is van, emiatt pedig soha nem is próbáltad ki ezt a hashajtó terméket. b.,), nem mondod el a reklámban a termék mellékhatásait és azt, hogy a legtöbb orvos szerint káros az egészségre, akkor azt hiszem, nekem kell ezekre felhívnom az emberek figyelmét.” – kezdi az aktivista.

Majd így folytatja:

“Rettenetesnek tartom, hogy annyira beszippantott ez az iparág, hogy már kizárólag a külsőségekkel tudsz foglalkozni. Ez a média hibája. De kérlek, ne add ezt tovább a világnak és ne bánts más lányokat úgy, ahogyan téged is kikészítettek. Szerintem te egy okos nő vagy, viselkedj ennél okosabban!”

Nem ez volt az első eset, hogy Jamil hangosan felszólalt a káros diétás reklámok és az azt hirdető sztárok ellen, itt és itt már beszámoltunk a színésznő tevékenységeiről és céljairól.

Tavaly egy twitter posztban vallotta be, hogy tinédzser korában neki is meggyűlt a baja a kilókkal, ugyanis testképzavaros volt. Állítása szerint évekig sanyargatta, éheztette saját szervezetét, hogy minél vékonyabbá váljon. Kipróbálta azokat a csodaszereket is, amiket ezek a sztárok reklámoznak, ám a várva várt hatás helyett az eredmény valójában a folyamatos hasmenés és az életre szóló emésztési problémák lettek.

Jameela Jamil azóta úttörőként harcol mindenki ellen, aki hamis érdekekkel próbál fiatalok millióinak eladni különböző fogyókúrás termékeket. Mindezek mellett nemrég kijelentette, hogy soha többé nem fogja hagyni, hogy képeit retusálják, és ő sem fog olyan képeket megosztani, amibe mesterségesen belenyúltak.

View this post on Instagram

I was so thrilled to be asked to shoot the cover of Virgin Magazine, and even more thrilled to hear they were keen to honor my request for no airbrushing of my face or body. This means a lot and is a desperately important stance to take in honor of the 10’s of millions of women (at least) who struggle so much with their self image, due to decades of impossibly demanding body standards being inflicted upon us, and false imagery being used to subliminally manipulate us into a feeling of (needless) disappointment in ourselves. It’s something I’ve been asking for since my career began 10 years ago. I only sometimes get my way, but I will never stop campaigning for it for these three reasons: 1 It is done in the name of “fantasy.” What message does it send to women (and men) everywhere, that a “fantasy” female is normally only ever one who is impossibly long, and thin, with flawless (and normally lightened) skin, with a thin face, a small nose, large lips, big eyes, and no wrinkles ever, at any age. Why can’t the fantasy ever have some back fat? Or be in a wheelchair? Why can it never be unsymmetrical? Why can it never show the dignified and important lines of a life lived and survived? What is that one, constant, “flawless,” doll like fantasy telling all normal women everywhere? That we are not to be fantasized about? We are excluded from the desirable group? We are the rejected? We didn’t make the cut? 2) The dishonesty of it. There is no mention of alteration, so we are left with the manipulative subliminal messaging that someone else achieved the forever pre pubescent “fantasy” but we can’t. We have failed. Her breasts have been plumped, her legs lengthened, her skin smoothed. But all in secret. It’s so dangerous to put these images into the world of women who themselves often do not even meet the requirements, without the help of a computer, and say nothing of it. There should either be a detailed declaration in small print of the features altered, or we should see the original image and celebrate the humanity and reality of the subject and her photographer. Who frankly, may as well not bloody be there if a computer is doing all the work. Where is the digni

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on

Már nagyon régóta szükségünk volt egy olyan erős női szószólóra, mint amilyen Jameela, aki nem fél beleállni a konfliktusokba, és következetességével, erejével rengeteg fiatal lányt, fiút bátorít és nyugtat meg azzal, hogy Hollywoodban sem tökéletesek az emberek, csak a pénz lehetővé teszi számukra, hogy külső segítséggel jobban nézzenek ki.

body positivity jameela jamil kardashian testképzavar

Még több
Társadalom