Börtönbe kerülhet a világhírű énekes

Az énekesről már évtizedek óta köztudott, hogy szexháremeket tart és kiskorúakat ront meg, de csak most kezdtek el nyomozni ellene.

Börtönbe kerülhet a világhírű énekes
2019.02.26. 20:00

R. Kelly-t a napokban vádolták meg 10 bűncselekmény elkövetéséért, amiben a négy áldozatból három kiskorú. A Chicago Sun Times szerint a megyei bíró jóváhagyta Kelly azonnali, óvadék letételének lehetősége nélküli letartóztatását.

A szexuális bűncselekmények nagy része 1998 és 2010 között történtek, az áldozatok pedig 13-16 év közötti kiskorú lányok voltak az erőszak elkövetése idején.

Az énekes ügyének előre lépésében nagy szerepet játszott az a hat részes dokumentumsorozat, ahol az áldozatok is megszólaltak, felelevenítve R. Kelly erőszakos cselekedeteit. A sorozatot január közepén mutatták be, és már akkor biztosak voltak benne, hogy az énekes ellen nyomozást indít a rendőrség. Chicago és Atlanta állam is bíróság elé állítja R. Kelly-t. A Guardian szerint az ügyészség az áldozatok segítségét kéri, hogy tanúskodjanak az énekes ellen, ugyanis nélkülük nincs esély, hogy börtönbe kerüljön a szexuális ragadozó.

R. Kelly 2008-ban már részt vett egy bírósági eljáráson, ám akkor a vádat ejtették, mert nem volt vádlott. Az énekesről egy videó szivárgott ki, ahol egy 13 éves kislányt erőszakol meg, ám nem tudták bizonyítani, hogy R. Kelly volt a felvételen, a kislány szülei idő közben elálltak a pertől.

börtön r. kelly

Még több
Társadalom