Zöldebb erdők itthon és a világban

Szeretnél tenni valamit a bolygónkért, de nem tudod, hogyan? Az Yves Rocher faültetési programja segítségével most Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy Magyarországon, és a világon még több fa legyen.

Zöldebb erdők itthon és a világban
2018.06.07. 14:45

Az Yves Rocher „Ültessünk a bolygónkért!” elnevezésű faültetési programja kontinenseken átívelő összefogás a márka, több mint húsz, erdősítésre szakosodott civilszervezet és a márka vásárlói között.

Az Yves Rocher minden tettét a Természet iránti tisztelet és szeretet, illetve az a hitvallás vezérli, hogy a fák nem csak a földet táplálják, de az embereket is, akik elültetik őket. Ezért 2007-ben elkötelezte magát amellett, hogy 2015 végéig 50 millió fát ültet el világszerte. A kitűzött cél beteljesítése után újabb vállalás következett: 2020-ig 100 millió elültetett fa a márka célja. A faültetési programot az Yves Rocher főként környezetvédelemre szakosodott alapítványa vezeti, melynek elsődleges célja a biodiverzitás megőrzése.

Az Yves Rocher Magyarország 2016 őszétől 2018 végéig bezárólag összesen 100 000 fa elültetésével járul hozzá a márka célkitűzéséhez. Ehhez az egyik legnagyobb nemzetközi természetvédelmi civil szervezet, a WWF magyarországi képviseletét választotta együttműködő partneréül, s a faültetési program helyszínének a Keszthelyi-hegységet és a Bakonyt jelölte meg. Hogy miért esett a választás erre a régióra? Mert ezeken a területeken a súlyosan károsodott erdők helyreállítását szeretnék segíteni őshonos fajok elültetésével. Ezek ugyanis ellenállóbbak a klímaváltozással, a kártevőkkel, erős széllel és a tűzzel szemben, ráadásul az állatvilág számára is jobb élőhelyet biztosítanak. A projekt során elültetésre került őshonos fajok a molyhos tölgy, a csertölgy, a kislevelű hárs, a vadkörte, a berkenye és a bükk.

De az „Ültessünk a bolygónkért!” nem az egyetlen zöld programja a márkának. Mivel aktív szerepet vállal és mindennapi működésének szerves része bolygónk megóvása, több környezetvédelmi projektben is elkötelezett:

– termékeinek műanyag tubusai újrahasznosított műanyagból, az üvegtégelyek pedig
újrahasznosítható üvegből készülnek és újrahasznosíthatóak,
– a termékek dobozait telepített erdőgazdaságból származó papírból készítik,
– a termékek összetételét illetően törekszik a biológiailag könnyen lebomló formulák
kialakítására,
– a márkaboltokban 2006 óta nem kapható műanyag táska vagy zacskó, helyette
újrahasználható, szövetből készült bevásárlótáskát kínál a vásárlóknak.

Az Yves Rocher magyar csapata büszkén vállal szerepet a faültetési programban.

Most Te is támogathatod az „Ültessünk a bolygónkért!” programot!
Hogyan? Nyiss Yves Rocher törzskártyát, vagy vásárold meg az alábbi termékeket, s a márka elültet
egy fát a nevedben:
Ragyogást adó sampon, Pure Calmille Lágy arc-és testápoló, Tusfürdő koncentrátum.

Tegyél Te is bolygónkért!

bolygó környezetvédelem yves rocher

Még több
Társadalom