A 11 legerősebb beszólás Hillary Clinton új könyvében

A What Happened az eladási listák élén áll és tele van karakteres megjegyzésekkel.

A 11 legerősebb beszólás Hillary Clinton új könyvében
2017.09.22. 13:58

Megjelent Hillary Clinton régóta várt memoárja, a What Happened, egy hét alatt 300 000 fogyott belőle, és az Amazon újdonságok eladási listájának élén áll.

Könyvének egyik meglepetése, hogy tele van elég erős odamondásokkal. Nézzük a legjobbakat!

Donald Trumpnak:

„Meggyőződésem, hogy Donald Trump egyértelmű és azonnali veszélyt jelent mind az ország, mind pedig a világ számára.”

„Évek óta ismertem Donald Trumpot, de sose gondoltam volna, hogy egyszer majd a Capitolium lépcsőin állva leteszi esküjét, mint az Egyesült Államok Elnöke. Amikor szenátor voltam, régi motorosként tartozéka volt a New Yorki színtérnek, ahogy a többi ingatlanos nagyágyú a városban, csak ő sokkal hivalkodóbb volt és imádta magát reklámozni. 2005-ben meghívott bennünket az esküvőjére Melaniával Floridába. Nem voltunk kifejezetten barátok, ezért arra gondoltam, szeretné magát annyi hírességgel körbevenni, amennyivel csak lehetséges. Billnek éppen arrafelé kellett egy beszédet tartania, ezért úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk a meghívást. Miért is ne? Gondoltam, szórakoztató, hivalkodó, hét országra szóló esemény lesz, így is történt.”

„Trumpot hallgatva olyan érzésem volt, mintha nem lenne többé igazság a Földön. És még mindig ez a benyomásom.”

„Egy, a Trump adminisztrációhoz tartozó, magas beosztású hivatalnok unokahúga odajött hozzám bemutatkozni, és a fülembe súgta, hogy rám szavazott, de ez maradjon köztünk.”

„Mennyit savazták Obamát a republikánusok a golf miatt – emlékeznek az ebolás golfos mémekre? Elég is ironikus erre most visszatekinteni, mikor Donald Trump elnökségének nagyjából 20 százalékát saját luxus golfklubjaiban tölti. És néha azon csodálkozom, hogyha összeadjuk a golffal a Twitteren és a tévénézéssel töltött idejét, tulajdonképpen mire marad ideje?”

„Nincsenek meg nála az ideológiai alapok, csak a hatalmas önbizalom, amely kioltotta belőle a tanulás és a fejlődés minden reményét. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy nincs szüksége mások véleményére, csakis a sajátjára.”

Amikor találkozott egy lánnyal, aki nem szavazott:

„Legszívesebben a szemébe meredve azt mondtam volna: Nem szavaztál? Mégis, hogy tehetted ezt? A lehető legrosszabb időpontot választottad arra, hogy lemondj az állampolgári felelősségedről. És most tőlem várod, hogy megnyugtassalak? Természetesen végül ezek nem hangzottak el.”

Elnökjelölteknek szóló megjegyzése

„Kétlem, hogy sokan lennének az olvasók közül, akik valaha is elveszítenek egy elnökválasztást. (Habár néhányan talán vannak, akikkel már megtörtént: Helló Al, John és Mitt! Remélem jól vagytok.)”

Nagyjából mindenkinek

„Meg voltam róla győződve, hogy mind Billnek, mind pedig Baracknak igaza volt, amikor azt mondták, hogy jobb elnök lennék, mint bárki más.”

Egy harvardi jogprofesszornak

„Volt egy professzor a Harvard jogi karán, aki rám nézett és azt mondta: nincs szükségünk több nőre a Harvardon. Többek között ezért is választottam végül a Yale-t.”

És végül… egy idézet Barack Obamától Hillary Clintonról:

„Ne akarj laza lenni, te egy nagymama vagy.”

hillary clinton what happened

Még több
Társadalom