Malala Oxfordba megy

A legfiatalabb Nobel-díjas a világ egyik legjobb egyetemén folytatja tanulmányait

Malala Oxfordba megy
2017.08.17. 14:39

Csodával határos módon túlélt egy merényletet, amit a tálibok követtek el ellene, majd ő lett a valaha volt legfiatalabb Nobel-díjas.

Ma a diákok szerte Nagy-Britanniában visszafojtott lélegzettel várták a felvételi eredményeket, és Malala Yousafzai a Twitteren közzétette, hogy szeptembertől az Oxfordi Egyetemre fog járni.

“Oxfordba megyek, alig várom! Gratulálok minden felvételizőnek – ez volt a legnehezebb év!” – írta

Mint a lányok tanuláshoz való jogáért, valamint a női egyenlőségért küzdő aktivista, és a Nobel békedíj elnyerője, kapott egy feltételekhez kötött ajánlatot, de ehhez a legjobb jegyeket kellett megszereznie. Úgy tűnik, sikerült!
Filozófiát, politikát és közgazdaságtant fog hallgatni, és a Lady Margaret Hall kollégium tagja lesz, csak úgy, mint egykor személyes példaképe, a korábbi pakisztáni miniszterelnök, Benazir Bhutto.

Malala úgy nyilatkozott, hogy a felvételi beszélgetés a legnehezebb volt egész életében, és még most is félelem tölti el, ha rágondol.

A szak, ahova jár majd, tipikusan a politikusok diplomáját adja. Két másik pakisztáni miniszterelnök, és például David Cameron is itt tanultak.

malala oxford

Még több
Társadalom