Így nézhetsz ki a legjobban a digitális képernyőkön

Hogyan fess jól a skype meetingen vagy messenger randin – sminkmesterek szakértői tippjei.

Így nézhetsz ki a legjobban a digitális képernyőkön
2020.04.27. 08:00

2020-at írunk. Minden emberi kapcsolat virtuálissá vált: a Messengeren randizol, FaceTime-on koccintasz a haverokkal, a Skype-on tartasz üzleti megbeszélést a főnököddel és a kollégáiddal. De mi a digitális korszak szépségtrendje? Alexx Mayo (az amerikai rapper, Lizzo jobbkeze), Allan Avedaño (Chrissy Teigen és Camilla Cabello sminkese) és Francesca Angelina Brazzo (Dua Lipa és Gabrielle Union sminkjének megalkotója) már készítettek sminkeket virtuális találkozókra a karantén időszakában. A felturbózott szemöldököktől a vörös ajkakig virtuális randira, íme néhány smink azonnali kipróbálásra!

Skype meeting a főnököddel

Az ott Cara Delevigne a képernyőmön?

„Minden alkalommal, amikor sietve kell összekapnod magad, fókuszálj egy jó szemöldökre” – javasolja Alexx Mayo. „A spirálos, színezett szemöldök géllel egy mozdulattal kiemelheted és elrendezheted a szemöldököd szálait, anélkül, hogy precízen meg kellene rajzolnod.”  Második lépésként némi alapozóval elkevert hidratálókrémet javasol az arc bőrének egyenletesebbé és ragyogóbbá tételére. Ne használjunk púdert, mert anélkül frissebbnek hat a bőr a kamerán keresztül!
Alexx Mayo szívesen használja ugyanazt a terméket az arc több pontján, a monokróm összhatásért: például egy barackszín krémes pirosítóval kiemelhetjük az arccsontot, felvihetünk belőle egy kicsit a szemöldök alá és az ajkainkra is. Egy gyors szempillaspirálozás és készen is állunk a videóhívásra.

A természetes szépség koronázatlan királynője

„Úgy vélem bármilyen videóhívásról is legyen szó, fontos hogy élettelinek, energikusnak nézzünk ki. De a kevesebb ez esetben is több.” mondja Allan Avedaño. „Szépen feltöltött szemöldök, néhány réteg szempillaspirál, kevés korrektor (úgy vélem, hogy fölösleges a teljes arcot lealapozni), pirosító és egy színezett ajakbalzsam vagy természetes színű ajakfény tökéletes. Szerintem a feltűnő smink ebben a helyzetben zavaró.” A sztár sminkes profi tippje: „Ha azt szeretnéd, hogy a főnököd azt gondolja, hogy éjjel-nappal dolgozol és semmire sincs időd, tegyél fel kevesebb sminket! Ha túl jól festesz, a végén azt hiheti, hogy az egész napodat sminkeléssel töltöd!”

Fókusz a szempillán és az ajkakon

„Hangsúlyozd a vonásaid percek alatt szempillagöndörítővel és dúsító szempillaspirállal”, tanácsolja Francesca Angelina Brazzo. „Az ajkaidra ajakbalzsam és természetes színárnyalatú rúzs kerüljön.” Mint a több-az-egyben termékhasználat híve, arcpirosításra is ugyanazt a rúzst javasolja a sminkmester.

Baráti koccintás online

Allan Avedaño szerint a csajos esték és baráti koccintások főszereplője a szem! „Fess cicaszemet vagy használj fekete szemhéjtust. Felejtsd el a rúzst, mert inni fogsz – a kamerán keresztül felnagyítva kiábrándítóak a poháron hagyott rúzsnyomok!” Hangsúlyos szemeket varázsolhatunk villámgyorsan egy puha fekete szemceruza segítségével is: keretezzük a szemünket és ujjunkkal maszatoljuk el a vonalat a füstös hatás kedvéért. Ugyanezt megtehetjük egy izgalmas színnel: éjkékkel, bordóval, lilával vagy sötétzölddel is!

Virtuális randi

A bölcsek köve: a precízen felvitt élénkvörös rúzs – ez mindig jól mutat a kamerában! Mivel ezen a randin a csóktól biztosan nem fog elkenődni, bátran kísérletezhetünk akár csillogó, lakkhatású szájfénnyel is. Lényeg, hogy ütős, színpigmentekben gazdag árnyalat legyen.

conf call digitális smink videóhívás

Még több
Szépség