A Mochi bőr az új J-Beauty trend

Ha a K-Beauty ideális végeredménye, a glass skin (üvegbőr) érdekében nem voltunk hajlandók behódolni a 9-10 lépésből álló koreai arcápolási rutinnak, az új J-Beauty trend Mochi bőre talán könnyebben kap egy esélyt. De miről is van szó?

A Mochi bőr az új J-Beauty trend
2020.03.11. 14:43

Bizonyára sokan találkoztatok már Mochi-val, a tradicionális japán desszerttel. Ha mégsem, mutatjuk miről is van szó: rizslisztből, kókusztejből és porcukorból gyúrt, töltött vagy töltetlen, keményítőben meghempergetett gombóckák. Hogy mi köze a Mochi-nak a bőrhöz? A jó Mochi többször átgyúrt és megpüfölt tésztája ruganyos és tömör, felülete a keményítőnek köszönhetően bársonyos – ez a kombináció a bőr esetében is előnyös.

View this post on Instagram

💥❝Mochi Skin: The J-beauty Trend That Could Beat The K-beauty Trend Of Glass Skin❞ ➖➖➖ ✨ Skincare is an ever-evolving field that sometimes witnesses a game-changing trend. You must have heard about the famous Korean beauty (or K-beauty) skincare regime that comprises of 8-10 extensive steps to care for your skin. This skincare trend traversed through the beauty community like wildfire. And more than this was the obsession with ‘glass skin’. But, there is a new Japanese beauty trend that very well may be a reply to the K-beauty regime and glass skin. And it is mochi skin. 🔹 What Is Mochi Skin? 💁‍♀️ Mochi skin is skin that is soft, supple, plump and bouncy. It is also known as ‘mochi hada’ or ‘rice-cake skin’ owing to the soft and plump Japanese dessert that it got its name from. While ‘glass skin’ mainly focuses on dewy and flawless skin, mochi skin is all about attaining a bouncy texture for the skin. ➖➖➖ 💕 Korean and Japanese beauty practices have been gaining a lot of popularity in the western world for the past few years. Although, they have some significant difference in their approach. ➖➖➖ 😅 The Korean approach to make-up and skincare is a bit over the top (look at the number of steps in their skincare!) and it is a high-maintenance skincare routine that will lead to perfect and flawless skin, almost glass-like. The Japanese approach to skincare is, however, quite laid-back. It does not believe in the extensive application of products as a part of the skincare routine. J-beauty believes in using less, natural and safe products that can lead to pristine and supple skin. . . . ✅ Try our Gentle Exfoliating Facial Cleanser today! 👉 http://zonly.io/kOIPa . . . ❝True Beauty Lies Skin Deep❞

A post shared by DermaSafe (@dermasafe2014) on

Az új japán trend tehát a makulátlan felszínű, zárt pórusú, természetesen ragyogó, ruganyos és tömör bőrről szól. Ha a glass skin végeredménye a fényes és harmatos hatású bőr volt, a Mochi skin-t a puha és bársonyos bőrfelszín és a ruganyos textúra jellemzi. Természetesen mindannyian azt szeretnénk, ha a bőrünk olyan lenne, mint ezé a lányé:

De hogyan tudjuk elérni a J-Beauty szerinti legkívánatosabb bőr-állapotot? Semmiképp nem tömeges Mochi fogyasztással! A kívánatosan feltöltött bőr titka a hidratáló arcápolók többszörös rétegzése, de a lehető legkevesebb különféle terméket használva. A reggeli rutin így a lehető legegyszerűbbé válik!

Kezdjük dupla tisztítással reggel és este (először bőrtisztító olajat, vagy balzsamot, utána habzó tisztítót használva, ami a smink maradéktalan eltávolítására és a bőr alapos letisztítására), majd egy hidratáló emulzió, szérum vagy könnyű hidratáló következik, végezetül SPF tartalmú krém. A hidratálót addig rétegezzük, amíg a bőrünk felveszi: rétegenként hagyjunk 1-2 percet a felszívódásra, majd folytassuk. Mindehhez kétnaponta alkalmazzunk hidratáló maszkot és a Mochi bőr lesz a jutalmunk!

View this post on Instagram

· 一月底的腸胃跟婦科讓我生理失調下巴牙起來,嚇得趕快在二月初去一趟衣食父母星和那裡,做了皮秒加局部櫻花雷射(除紅痘疤)還打了一針痘痘針。  經過再一個月的恢復跟服用A酸,皮膚終於回歸正常,除了剩餘的淡痘疤等待身體自行代謝,持續半年的皮秒我覺得皮膚狀態差不多夠了,接下來可能會選擇保濕類型的療程,啊!第一次的痘痘針讓我很害怕,可是效果驚人約莫兩小時就完全消退,讚嘆星和的劉漢偉醫生,每次都很細心不粗魯,每個月去都超安心。 · 皮秒雷射 #PicoWay #全像超皮秒 #肝斑 #雀斑 #曬斑 #顴骨母斑 #刺青 #改善疤痕 #星采醫美診所 #星和醫美診所 【LINE@】搜尋@starnic https://goo.gl/x5BTn4

A post shared by Karen Lee (@kkkkaren_) on

A bőrradírozás tényleg elmarad? Igen, mivel a J-beauty a fizikai peelingeket túlzottan drasztikusnak tartja, mivel mikro-sérüléseket okozhanak a bőrön. Marad a gyengéd módszer: a jól bevált dupla tisztítás és a hidratálók rétegezése, mint a kortalan ragyogáshoz, porcelánbőrhöz vezető út.

View this post on Instagram

Getting my skin to where its at right now was not an easy process. It’s a work in progress and still is! It took time, patience, and most importantly, understanding what works and doesn’t work for my skin. Keeping a consistent routine of products that addressed my skin’s need was the biggest component to achieving that natural glow! How do you know if a product is working for you or not? Check out our latest blog at The Yoku Glow by @kemusyy ⁣ ⁣ “Your skin care routine is a process of time, commitment, and investment. If you want to achieve your skin at its best, you’ll need to understand what works for your skin and what doesn’t. Remember, your skin is the largest organ of the human body and is need of more care than you think. (Full blog – @theyokuglow)⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #skincare⁣ #japaneseskincare #kbeauty #mochiskin #jbeauty #glowingskin #hmonggirl

A post shared by Liz Vangyi (@liz_vangyi) on

arcápolás beauty j-beauty szépség

Még több
Szépség