Miért látom egyre több sztáron Farquaad nagyúr frizuráját, azaz a bobot?

A szimpla, befelé íves frizura az új favorit

Miért látom egyre több sztáron Farquaad nagyúr frizuráját, azaz a bobot?
2019.12.29. 10:33

“Új frizurára van szükségem” – egy mondat, ami gyakran hangzik el a legtöbb nő szájából, az enyémből is. A barátaimnak és idegeneknek is mondom, szűrés nélkül. Felhozom a beszélgetések során, még akkor is, ha teljes mértékben irreleváns. “Vágd le rövidre!” – mondják mindig. De mennyire rövidről beszélünk? Milyen rövid állna jól? De talán az igazi kérdés, hogy: A Farquaad nagyúr frizura mennyire számít túlzásnak?

Az elmúlt hetekben pörgettem az Instagramon felbukkanó fotók között és egy fontos gondolatra jutottam: Miért van minden menő lánynak Farquaad nagyúr frizurája?

Mindannyian emlékszünk, nem kell bemutatni a fiktív karaktert a Shrek nevű rajzfilmből. Farquaad nagyúr a gonosz, aki szeretne Duloc királya lenni azzal, hogy elveszi feleségül Diona hercegnőt. Alacsony termetét óriási egójával és kiállásával próbálja kompenzálni, valamint a védjegyének számító hajával: a bobbal, aminek vége ívesen befelé hajlik.

Ezek a tényezők két fontos kérdést vetnek fel: Farquaad nagyúr alacsony? Talán. Szépség influenszer? Egyértelműen.

Selena Gomez az AMA díjátadó vörös szőnyegén egy (Shrek?) zöld színű Versace ruhában és egy olyan frizurában jelent meg, amit csak úgy lehet leírni, hogy: Farquaad nagyúr-os. Constance Wu és Jennifer Lopez hasonló frizurát viseltek A Wall Street pillangói c. film vörös szőnyeges bemutatóján, Wu a hajviseletet egy mini frufruval dobta fel.

Szóval, vajon mi az oka annak, hogy ennyire trendi ez a frizura? Jesus Guerrero, a Kardashian-Jenner testvérek fodrásza szerint “egyszerű, és sikkes megjelenést kölcsönöz. Szeretem, hogy ilyen szimpla, mégis nagyon erőteljes.” – mondja.

A Farquaad nagyúr frizurát nagyon könnyű elérni. “Ahhoz, hogy otthon, magadnak is megcsináld ezt a lookot, nincs másra szükséged, csak egy körkefére. Az segít, hogy ívesen befelé kunkorodjon a hajvég.”

A körkefe megfelelő használatához szükség van némi gyakorlásra is, de szerencsére létezik egy alternatíva. “Ha nem tudsz magabiztosan bánni a körkefével, hajvasalóval is megfelelő hatást érhetsz el.” – tezsi hozzá Guerrero. A tökéletes tartás érdekében fújd be hajfixáló spray-vel és voilá! Már is te vagy Duloc uralkodója!

duloc farquaad nagyúr frizura Selena Gomez shrek trend

Még több
Szépség