7 sminktrükk, amitől azonnal fiatalabbnak látszol

Feltárjuk a sminkuniverzum anti-aging titkait.

7 sminktrükk, amitől azonnal fiatalabbnak látszol
2019.12.03. 14:28

Azt már régóta tudjuk, hogy a túl sok smink öregít. Ugyanakkor egy jó sminkkel éveket is fiatalíthatunk a megjenelésünkön. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb és leghatásosabb fiatalító sminktrükköket:

A nulladik lépés

Ahhoz, hogy a smink jól mutasson, alapfeltétel az egészséges, ápolt arcbőr. A bőrtípusunknak megfelelő, minden nap következetes bőrápolási rutin mellett heti 1-2 alkalommal szabadítsuk meg bőrünket az elhalt hámsejtektől és legalább hetente kényeztessük pakolással. Csak ezután jöhet a smink.

Aktuális kedvenceink: 

Gigi Ester C Daily Rice Exfoliator – rizspor alapú, C-vitaminos arcradír

Schüssler Age Protection Anti-Aging Lifting Mask – bőröregedésgátló nappali maszk

Színezett hidratáló

Érdemes kipróbálni alapozó helyett egy meleg árnyalatú színezett hidratálót, amitől a bőr ragyogóvá válik és kellemes meleg árnyalatot vesz fel. Vigyük fel és alaposan dolgozzuk el kézzel, hiszen a kéz melegétől tökéletesebben eloszlik.  

Artistry Ideal Radiance Illuminating CC Cream

Minél krémesebb, annál jobb

Bizonyára gyorsabb felvinni őket egy ecsetvonással púder formájában, de a krémes pirosítók, bronzosítók használatával fiatalosabb megjelenést érhetünk el. A krémes sminktermékek – így a krémes alapozók is, a matt hatásúakkal ellentétben – fiatalos fényt adnak, természetesebb a finisük, hiszen szinte ráolvadnak a bőr felszínére. Összetételüknél fogva hidratáló hatásúak, nem ülnek bele az apró ráncokba, barázdákba sem. 

By Terry Blush Glacé

Nem mindegy, hová kerül

Ha a megfelelő helyre visszük fel gondosan a sminket, akár évekkel is fiatalabbnak tűnhetünk, ám ennek az ellenkezője is igaz. A bronzosítót az arccsont tetejére vigyük fel, ezt követi a pirosító az orcák legkiemelkedőbb pontján, ahol dolgozzuk el a bronzosítóval együtt. A pirosítóból kerüljön egy leheletnyi a felső szemhéj mélyítő vonalába – ez a monokróm hatás segít kiemelni a szemet. 

Az univerzum titka 

Bobbi Brown szerint a korrektor az univerzum titka, mivel a megfelelően megválasztott árnyalattal akár tíz évet is lefaraghatunk a korunkból. A szemek alá és a belső szemzugba hajszálvékonyan felvitt krémes állagú korrektor eltünteti a karikákat, megnyitja a tekintetet. Még könnyebb dolgozni az ecsetes, folyékony állagú termékekkel, amelyek vékony fedést adnak.  

Bobbi Brown Creamy Concealer

Yves Saint Laurent Touche Eclat

Szemhéjfesték helyett tusvonal 

A szemhéjfestékek könnyen meggyűlnek az apró redőkben, kiemelve a kis ráncokat. Ezzel szemben egy vízálló szemhéjtus vonal eltereli a figyelmet a ráncokról, sőt a szemformát is korrigálhatjuk vele. A vonal mindig felfelé irányuljon, az sem baj, ha a szemhéj külső szélétől elemelkedik. Ezzel optikai lifting hatást érhetünk el. Fekete helyett próbáljuk ki a barna színt – lágyítja a vonásokat és a szempillák is dúsabbnak hatnak. Ha nehezünkre esik határozott vonalat húzni, próbáljuk ki a roll-on változatot, amelyben egy kis korong közvetíti a festéket. 

IsaDora Precise Roll-on Eyeliner

Kipihent tekintet

A belső szemzugba pöttyintett fényes pezsgőszín vagy arany szemhéjpúder ragyogóvá, kipihentté teszi a legfáradtabb tekintetet is. Ezt a trükköt szinte minden sztársminkben tetten érhetjük, csak figyeljük meg! 

Maybelline Color Tattoo 24 Hr Creme Gel Eyeshadow

fiatalító smink sminktippek szépség trükk

Még több
Szépség