Frizurák, melyek lágyítják az arcvonásokat

A jó frizura szépít. Mutatjuk, neked melyik a megfelelő

Frizurák, melyek lágyítják az arcvonásokat
2019.11.29. 16:01

Az erős arccsontok, szögletes arcforma, hangsúlyos áll azt üzeni tulajdonosáról, hogy határozott, domináns egyéniség – még ha ez sok esetben nincs is így. Ha szeretnénk finomítani a rólunk szerzett első benyomást és a lágyabb, nőiesebb vonásainkat hangsúlyozni, egy jó frizuraválasztással megtehetjük. A cél a megfelelő frizurával való egyensúly elérése: az arc kontúrjai lágyabbnak hassanak, de nem legyen kevésbé kifejező és vonzó.

Göndör fürtök, laza hullámok

Ha erősek az arcvonásaink, intsünk búcsút a karakteres, precíz vonalvezetésű frizuráknak, helyettük válasszunk olyat ahol a fürtök lágy esése, a hullámok vagy a göndör fürtök veszik át a főszerepet.

Ha szögegyenes a hajunk, akkor formázzuk sütővassal vagy ha féltjük a töredezéstől, akkor hullámosítsuk hajkímélő meleg levegős hajgöndörítővel (Dyson Airwrap).  A hullámok lazítják a frizurát és a szögletes arcot nemcsak lágyabbá, de fiatalosabbá is teszik!

Tépett frufru

A frufruval is sokat tehetünk a vonásaink finomításáért, ha egy laza, lenövesztett fazont vagy szabálytalan, tépett frufrut választunk.

Az aszimmetrikus fazon is remekül ellensúlyozza a szögletes arcformát. Az egyenes vonalú, szigorú frufru ezzel szemben kiemeli a szögletes, erős vonásokat. Aki hosszú frufru mellett dönt, szárítsa a végeit körkefén kifelé az arcból illetve a választékot tegye oldalra, ne középre!

Rövid frizurák

Amennyiben nem túl rövid a haj és nem szögletes a vágás a rövid haj is szóba jöhet. Jó, ha a frizura aszimmetrikus, ha az arcot körülvevő fürtök hosszabbak. A hátsó részen jól veszi ki magát a rövidebb hajhossz.

Egyenes haj

Ha ragaszkodunk az egyenes hajviselethez, vágassuk lépcsőzetesre – ez játékos mozgást visz a hajba. A vágásban lágy vonalvezetés, puha hajvégek segítik az arckontúr finomítását. A hajat lazán feltűzve vagy lazán összefogva, néhány fürtöt kiszabadítva is viselhetjük.

Festési technikák

A színek, fények, árnyékok játéka is laza, lágy hatást kelt. Egyszínű frizura helyett festessük balayage, ombre vagy melír technikával. A meleg színárnyalatok – gesztenyebarna, aranybarna, mézszőke, rézvörös – önmagukban is lágyabb hatást biztosítanak az arcnak.

arc frizura haj lágyít

Még több
Szépség