Új őrület: arcmasszázs belülről, a szájüregen keresztül

A bukkális arcmasszázs, avagy a belső kontúrozás, a legújabb arckezelési technika, ami az arckontúrok megemelését, az arccsont hangsúlyozását szolgálja.

Új őrület: arcmasszázs belülről, a szájüregen keresztül
2019.11.04. 09:57

Az arcmasszázs előnyeit szinte mindannyian igyekszünk kiaknázni. Akár saját kezűleg masszírozod az arcod, esetleg egy rózsakvarc vagy jáde görgős masszírozó segítségével, vagy a kozmetikus kezeire bízod magad, az arcmasszázs jótékony hatásaihoz nem fér kétség.

Az arcmasszázs technikája az arcizmok stimulálásán alapszik a bőrfelszín irányából. Legalábbis egészen mostanáig így volt. Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy az Oscar-gála A-listás vendégein megcsodálható szoborszerű arccsontok titka a belső kontúrozás vagy bukkális arcmasszázs – a legújabb technika, amit imádni fogunk.

S hogy mi a különbség? Az izmok masszírozása, megemelése a szájon keresztül történik.

Meghan Markle vagy Eva Chen gravitációnak ellenálló állkapcsainak titka a szájüregen át történő masszírozás – vagy ahogy Nichola Joss, a sztárok kozmetikusa nevezi egyedi technikáját: a belső arckezelés. Talán bizarrul hangzik, de valóban működik.

„Eléggé fáj, de tényleg megváltoztatja kicsit az arcformát átmenetileg – olyan, mintha belülről kontúroznák – magyarázza Chen. A kezelő felhúz egy gumikesztyűt, mélyen belenyúl a szádba, majdnem addig, ahol az arccsontod találkozik a szemgödröddel és az izmaidat különböző irányokba tolja. Nemrég kezdtem el a kezeléseket – egyszerre szeretem és gyűlölöm őket.”

Szóval mi is ez pontosan? Körüljártuk a témát kívülről-belülről (szó szerint) Nichola Joss-szal!

Mi is pontosan a belső arckezelés?

„A belső arcmasszázs egyik típusa, az úgynevezett bukkális masszázs egy holisztikus technika, amely elsősorban az állkapocsfeszülést és a fejfájást hivatott megszüntetni. Itt mindkét kezet használják a szájüregen belül, ami véleményem szerint a szájra és környékére nézve megterhelő, ráadásul szimmetrikus mozdulatokat alkalmaznak, aminek nincs értelme, mivel az arcok 99%-ban nem szimmetrikusak. Ezért fejlesztettem ki a saját technikámat, amit belső arckezelésnek (Inner Facial) neveztem el. Az arc mindkét felén másképp dolgozom – egyeseknél az egyik oldalon többet, a szimmetriai elérése céljából.

Hogyan zajlik a kezelés?

„A vendégem mellé állva, lentről felfelé haladva dolgozom az arcán, egyszerre egy oldalon. A mutatóujjamat és a középső ujjamat használom a szájüregben, kívülről pedig a hüvelykujjammal irányítom a mozdulataimat. A szájtól indulok felfelé az orr irányában félköríves mozdulatokkal az arc természetes kontúrját követve. Azután az állkapocs hátsó része felé és az arccsont mentén haladok. Ezáltal intenzívebben serkentem a nyirokkeringést, és olyan izmokat érek el, amelyeket kívülről, a bőr felszíne felől nem tudnék. Nem érek hozzá az ínyhez, fogakhoz, nyelvhez vagy egyéb lágy szövetekhez, kizárólag az izomszöveten dolgozom.

Milyen előnyei vannak a szájüregi arcmasszázsnak?

  1. Csökkenti az állkapocs feszültségét és a stresszt
  2. Enyhíti a fejfájást és a migrént
  3. Kontúrozza és formázza az arcot
  4. Csökkenti az állkapocs környéki ráncokat
  5. Csökkenti a duzzanatokat
  6. Serkenti a nyirokműködést
  7. Kiegyensúlyozza a torok és harmadik szem csakrát

Fájdalmas az eljárás?

„Kényelmetlen érzést okozhat, de ez érthető, mivel az izomfeszültségek oldása nyomással történik. Folyamatos fájdalomérzettel nem jár. Minél többször volt részed benne, annál inkább hozzászoknak az izmaid.”

Otthon is elvégezhető?

„Légy óvatos az otthoni kipróbálással – jobban jársz, ha professzionális kezelést veszel igénybe. Ha ki akarod próbálni, nézz utána alaposan, keress szakértői tippeket – ha helytelenül végzel egy-egy mozdulatot, az többet árthat, mint amennyit használ.

arcmasszázs belső inner facial száj

Még több
Szépség