Kőterápiás masszázs – Kapunk hideget-meleget!

Újjászületés kövek által, női és férfi energiákkal

Kőterápiás masszázs – Kapunk hideget-meleget!
2019.10.21. 08:06

A kövekkel történő gyógyítás és masszázs mélyen az indiánok kultúrájában mélyen gyökerezik. A kövek segítségével történő hőterápiát Mary Nelson fejlesztette ki 1993-ban, az Arizona állambeli Tucsonban. Felfedezte, hogy a kövek súlya és az általuk tárolt meleg elegendő ahhoz, hogy ellazítsa a feszült izmokat. Az 50 Celsius fokosra felhevített bazalt a test energiaközpontjait stimulálja. Mary Nelson”LaStone Therapy”-nak nevezte el kezelési módszerét. Kliensei arról számoltak be, hogy szinte újjászülettek a kezelések során. Mára egyre több kozmetikai szalon kínálja ezeket a különleges kezeléseket.

Ellazít és méregtelenít

Naomi Campbell egyik kedvenc kezelése a kövekkel történő masszázs továbbfejlesztett változata, a felhevített és a rendkívül hideg kövek felváltva történő alkalmazása. A hőmérséklet váltakozása és a masszázs során történő energiaáramlás javítja a fizikai test és a szellem egyensúlyát.

A kőterápia klinikai értelemben a test különböző pontjain alkalmazott hőterápia, mely aktiválja a méreganyagok nyirok- és keringési rendszeren keresztüli távozását. A kő- és a hőterápia együttesen az erek és izmok működését is serkentik.

Női és férfi energiák

A selymesre csiszolt meleg bazalt és hideg márványkövek egyenlő arányban történő használata egyensúlyba hozza a két kő ellentétes típusú energiáját. A bazalt (mely hosszabb ideig képes megtartani a hőt, mint bármely más kőzet) férfias, a márvány pedig nőies jellegű kőzet, míg a test hátulsó oldala a férfias energiát, elülső oldala a női energiát testesíti meg. A meleg bazalt kövek segítik az izmok ellazulását, a hideg márvány enyhíti az idegfeszültséget.

Rituálé a javából

Az egész kezelés különleges szertartásossággal zajlik. A köveket a kozmetikus megfelelő ritmusban és finom mozdulatokkal helyezi át a test egyik pontjáról a másikra, a kezektől egészen a lábfejig, amitől a vendég úgy érzi, szinte táncol. Az izmok mentén elhelyezett kövek szellemileg pihentető, ugyanakkor fizikailag erősen élénkítő hatást váltanak ki. A kezelés a szervezet öngyógyító erőit aktiválja és valódi felfrissülést okoz.

kőterápia masszázs nyugalom szépség

Még több
Szépség