Orrformázás szike nélkül – minden, amit tudni érdemes az eljárásról

Orrplasztika helyett szike nélküli orrformázás az ebédszünetben? Megoldható!

Orrformázás szike nélkül – minden, amit tudni érdemes az eljárásról
2019.10.14. 07:52

Ha már régóta gondolkodsz orrplasztikán, de nem tudod rá elszánni magad, próbáld ki a hialuronsavas feltöltéssel végzett orrkorrekciót. Ez a megoldás nem jár sebészeti beavatkozással és ideiglenes eredményt ad. Cikkünkben mindenről szó esik, amit tudni érdemes a beavatkozásról!

A hagyományos műtéti eljárástól eltérően, mely végleg megváltoztatja az orr anatómiáját, a feltöltéssel történő korrekció során hialuronsav származék injektálásával alakítanak az orr formáján. Ez a beavatkozás az orrnyereg kiegyenesítésével, a dudorok, egyenlőtlenségek eltüntetésével a kívánatosabb forma kialakítását szolgálja, mindössze 30 perc alatt. Bár a „Liquid nose job”, azaz a feltöltéssel végzett orrkorrekció eredménye azonnal látható, nem végleges.

Hogyan történik a beavatkozás és milyen anyaggal végzik?

Az orvos az orr felszínére helyi érzéstelenítőt visz fel, majd a töltőanyagot injektálja és gyengéden a helyére masszírozza. A töltőanyag keresztkötéses hialuronsav (leggyakrabban Restylane vagy Juvederm Ultra Plus vagy Voluma).

Milyen problémákat tud orvosolni a feltöltéssel végzett orrkorrekció?

Ez a módszer nem minden problémára jelent megoldást, csak az orr kisebb deformációit tudja javítani. Segíthet egy dudor elfedésében, az aszimmetriák kijavításában, az orrcsúcs „elforgatásában”, az optikailag keskenyebb orr kialakításában. Ezzel a módszerrel nem lehet segíteni egy túlzottan púpos orrháton, kiálló orrcsúcson, a túl nagy, aszimmetrikus vagy ferde orron. Aki kisebb orrot szeretne, annak csak a sebészeti beavatkozás a megfelelő.

Van-e kockázata a töltőanyaggal történő orrkorrekciónak?

Az orr összetett érrendszeréből adódóan ez egy rendkívül sérülékeny terület. Csak tapasztalt szakorvossal, a műtéti orrplasztikában jártas sebésszel szabad a beavatkozást elvégeztetni.

Meddig marad meg a beavatkozás eredménye?

Mivel az orr nem mozog, a feltöltés eredménye legalább 9-12 hónapig megmarad, egyeseknél még hosszabb ideig.

A beavatkozás után mennyi gyógyulási időre kell számítani?

Enyhe duzzanat felléphet, de legkésőbb 48 órán belül elmúlik. A véraláfutás nagyon ritka. A páciens azonnal visszatérhet a normál életviteléhez, munkájához. A bevatkozást követő 2 napban szemüveg viselése és aszpirin szedése, megerőltető sporttevékenység nem javasolt.

feltöltés hialuron műtét műtét nélkül orr orrformázás

Még több
Szépség