Itt az új ajaktetoválás, ami természetes hatást kelt

Készen állsz az örökké tartó rúzsra?

Itt az új ajaktetoválás, ami természetes hatást kelt
2019.08.29. 21:36

Aki az utóbbi öt évben követte a közösségi médiát, az láthatja, hogy esztétikailag most a száj viszi a prímet. A múltban a szájfeltöltés egy kevésbé kibeszélt téma volt. (Igaz, a legtöbb esztétikai beavatkozást egészen mostanáig hallgatás övezte). Most több mint 1,6 millió hashtag található az Instagramon ajakinjekciókról és szájfeltöltésekről szóló fotókkal, és az „Ajakfeltöltés a közelben” kifejezésre egyre többen keresnek rá 2014 óta. Az emberek már nyíltan beszélnek a fecskendezésekről. Röviden: A feltöltés a non-invazív esztétikai ipar legelterjedtebb műfaja.

Onnantól, hogy közvetlenül az ajkakba fecskendeznek feltöltő anyagot, addig, hogy az alsó ajak alá tesznek belőle, hogy az adott volument jobban kihangsúlyozzák, egy csomó lehetőség van, hogy felturbózzuk a szánk megjelenését, és ezek között szerepel a tetoválás is. Ez nem olyan nagy újdonság – a végleges smink már évtizedek óta elérhető – de az erős, kékké halványodó szájkontúrok ideje lejárt. Ismerd meg az ajakszínezést, a tetoválást, mely nem csak, hogy feljavítja a színét, hanem az ajkaid formáját és méretét is kívánatosabbá teszi.

Mi az az ajakszínezés?

„Az ajakszínezés egy félig tartós smink. Eredetileg az ajkak kozmetikai tetoválása, amely felerősíti a száj eredeti színét, körvonalazva azt és volument adva neki” – mondja Christina Son, a Sugarin Studio tulajdonosa Los Angelesben. „Ez az eljárás nagyon természetes hatást eredményez, amint begyógyultak a sebek. A feltöltés nagyon jó arra, hogy teltebb ajkakat adjon, de az ajakszínezés természetesebb megjelenést eredményez és megadja a teltebb ajkak illúzióját.

Nézzük, hogy működik: Egy kis mechanikus tű szállítja a pigmenteket az ajkakba, amely színrétegeket épít fel. Ez javító beavatkozás is lehet, amitől szebb lesz az ajak tónusa, de az asszimetriákat is kiegyenlíti.

A tartós kozmetikai tetoválással ellentétben az ajakszínezés fejlettebb szolgáltatás, melynek célja a természetesnek látszó, de hosszan tartó eredmény, melyet organikus pigmentekkel és modern, digitális tervezéssel érnek el.

Mennyire hosszantartó?

Hasonlóan a microbladinghez – ami egy apró pengét használ, amivel manuálisan a bőrbe vájnak, majd a lyukat megtöltik tintával – a eredmények mindenkinél mások. Általában elmondható, hogy az ajakszínezés néhány évig kitart, bár az életstílus nagyon sokat ad hozzá, hogy mennyire: a dohányzás és a napsütés felgyorsíthatja a fakulást, és ha zsírosodik a bőröd, vashiányod van vagy nagyon sok bőrradírt használsz, a pigment hamarabb kifakulhat.

A szájtetoválás fájdalmasnak hangzik – különösen olyasvalakinek, aki épp a feltöltésre keres alternatívát. Akik kipróbálták, tízes skálán 3-mas, 4-esre értékelik a fájdalomérzetet. Az ajkakat érzéstelenítik a beavatkozás előtt. A konzultáción esetleg ajánlhatnak fájdalomcsillapító tablettát is, de az aszpirin és az ibuprofen kerülendő, mivel azok sűríthetik a vért és nagyobb érzékenységet eredményezhetnek. A halolaj és az E-vitamin is kerülendő.

Mit várjunk a kezelés alatt?

Először is egy képzett aneszteziológus elő-érzésteleníti az ajkakat, ami 20 percet vesz igénybe. Ez után a szakember megrajzolja az „új” száj kontúrját, amin még lehet változtatni.

„Általában, szeretem a felső kontúrt egy kicsit hangsúlyosabbá tenni, és több teltséget adni az ajkak oldalának, mert van, hogy ezeken a területeken elvész a természetes szín. Ha az ügyfél elégedett a formával, elkezdjük a tetoválást” – mondja Christian Son.

A procedúra egy-másfél órán át tart, de lehet hosszabb is, megrendeléstől függően. A kezelés után az ajkak felduzzadhatnak – ez mégiscsak egy tetoválás -, de lehet őket jegelni, ha szükséges. A következő hét során a száj gyógyulni kezd, ami azt jelenti, hogy hegesedik is, ezt érdemes belekalkulálni, amikor programokat tervezünk.

„Azt szoktam tanácsolni, hogy az első 24 órában nedves pamut kendővel nyomogassák a szájukat, majd hagyják megszáradni. Ez azért fontos, hogy a szájról eltávolítsuk a testnedveket, amik felszínre törnek”.

A hegeket hagyni kell maguktól leesni – a piszkálásuk pigmentveszteséghez vezethet az adott területen. Két hétig érdemes hanyagolni az edzést és kerülni a direkt napfényt. Próbáljunk ne arccal lefelé aludni és folyamatosan hidratáljuk az ajkakat.

A szín az elején nagyon vibráló lesz, majdnem mint egy szájfény. Aztán az árnyalat 30-50%-kal visszafogottabb lesz és összemosódik a természetes szájszínünkkel.

A hegesedés általában 5-7 napig tart, és 4 hét után az ajkak elvileg teljesen begyógyulnak.

Hogyan találjuk meg a megfelelő szakembert?

Kérdezősködjünk, hol mennyi ideje alkalmazzák ezt az eljárást, és mi is mondjuk el, ha volt már tapasztalatunk hosszan tartó sminkkel. Számoljunk be a bőr- vagy más betegségeinkről, a gyógyszerekről, amiket szedünk. Ha valakinek gyakran van herpesze, a kezelés miatt újra kitörhet. A social médiában megjelenő előtte-utána fotók nagyon vonzóak lehetnek, de mélyedjünk el jobban, mielőtt megválasztjuk a kezelés he

ajak ajakszínezés ajkak száj színezés tetoválás

Még több
Szépség