Egyszerű trükkök, hogy gyorsabban nőjön a hajad

Ha te is szeretnél hosszú hajat a nyárra, ezeket a módszereket próbáld ki.

Egyszerű trükkök, hogy gyorsabban nőjön a hajad
2019.05.30. 16:39

Minden évben elhatározom, hogy nyárig megnövesztem a hajam. Lehet, hogy csak azért, mert már az orromban érzem a tenger illatát, és közben elképzelem, hogy a hajam tökéletes napszítta, hullámos loknikat vet. Bármi legyen is az oka, hogy hosszú hajat szeretnék nyárra, azonnal tennem kell valamit azért, hogy gyorsabban nőjön. Ha te is ugyanígy vagy ezzel, megmutatom, nekem milyen trükkök váltak be!

Fotó: Unsplash/Element5 Digital

Az egészséges fejbőr a kulcs

Amikor arra fókuszálsz, hogy gyorsabban nőjön a hajad, ne felejtsd el, hogy a fejbőr megfelelő ápolása elengedhetetlen. Az olajos fejbőr az átlagosnál több faggyút termel, amikor ez a faggyú összekeveredik az elhalt hámsejtekkel, azonnal eltömítik a pórusaidat. Ha ebbe a típusba tartozol, kerüld el az olajos, vagy túlzottan hidratáló hatású samponokat. A túl sok kemikáliát tartalmazó hajápoló szereket is érdemes kicserélni olyan termékekre, amik szinte csak natúr alapanyagokat tartalmaznak.

Vigyázz a túl forró hajformázó eszközökkel

Fotó: Unsplash/Element5 Digital

Ha hozzám hasonlóan te is szereted a legmagasabb hőmérsékletű fokozaton szárítani, egyenesíteni vagy hullámosítani a hajad, akkor rossz hírem van. Ha szeretnéd, hogy hajad gyorsabban nőjön, fel kell hagynod ezzel a rossz szokással. Attól még, mert léteznek olyan hajformázók, amik képesek akár 220 fokra is felmelegedni, a haj nem igényli az ennyire magas hőfokot.

220 fok helyett próbálj hozzászokni a 170-180 fokhoz. Ezen a hőmérsékleten a hajad ugyanolyan jól tudod formázni, viszont hidratált, csillogó és rugalmas marad.

Támogasd a hajad vitaminokkal

Tudom, hogy az étrendkiegészítők nem mindig hatásosak, de van pár olyan kapszula, ami kifejezetten a haj és köröm egészséges növekedését segíti elő. Legjobb, ha olyan terméket választasz, ami tartalmaz A-vitamint, cinket és pantoténsavat (faggyútermelés szabályozó). Próbáld ki a Bano Calcium-kovaföld tablettát (2199 Ft), amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Ha nem szeretnél kapszulával rásegíteni a hajnövekedésre, próbáld ki a ricinusolajat, amitől nem csak hajad, de a szemöldököd és a szempillád is seperc alatt megnő.

Védd a hajad

Két fontos tényező van, amit bátran tudok javasolni: használj hővédő balzsamot, valamint cseréld le az ágyneműhuzatod selyemre.

Selyemhuzaton aludni egyenlő azzal, hogy a hajad még éjszaka is megtartja a formáját és a hagyományos pamut ágyneművel ellentétben a selyemtől nem lesz töredezett a hajad. Csak egyszer kell befektetni, garantáltan soha többé nem fogsz más huzaton aludni.

Hajvédő balzsamot/szérumot/spray-t hajszárítás vagy formázás előtt használd. Így még 180 fokban sem fog kiszáradni, töredezni a hajad. Próbáld ki a Lisse Hair Turban (11.000 Ft) hajturbánt, ami a száraz fejbőrüek számára tökéletes megoldás. Ezzel a turbánnal a hajam jobban magába szívja a hidratáló hajpakolásokat, mint bármi mást, plusz regenerálja a töredezést is. Lassítja a haj zsírosodását, ami lássuk be: a nyári hőségben nagyon jól jöhet.

gyorsan haj növekedés növesztés

Még több
Szépség