A tökéletes kontúr minden alkalomra

Végre minden hasznos infót megtalálsz egy helyen a kontúrozás művészetéről!

A tökéletes kontúr minden alkalomra
2019.05.29. 19:07

Míg a Kardashian lányok és profi beauty csapataik (beleértve az olyan élvonalbeli sminkeseket, mint Mario Dedivanovic, Joyce Bonelli és Hrusch Acheman) Instagram videóik miatt elhisszük, hogy kontúrozni nagyon könnyű, azt sosem mondják el, melyik bőrtípusra mely korrektorok, bronzosítók és ecsetek (a több száz közül) a legjobbak, és létezik-e olyan, hogy túl sok korrektorozás.

Akár az arccsontod szeretnéd kiemelni úgy, hogy azt még Kate Moss is megirigyelje, vagy egyszerűen csak definiálni szeretnéd természetes arcformád különösebb erőfeszítések nélkül, mutatjuk, hogyan csináld.

A hétköznapi kontúr: Világosabb tónusú kontúr, célja a minél természetesebb végeredmény

“A púder alapú kontúr a legjobb választás azoknak, akik szuper definiálásra vágynak, de nincsen idejük vagy türelmük arra, hogy különböző krém állagú termékekkel pepecseljenek.” – mondja Dean Smith, az NYX sminkmestere.

“Ezek a púderek tökéletesek a mindennapokra, mert nem nehezítik el az arcod, és felszívják a bőr természetes olajképződését.”

Hogyan kontúrozz?

1. A kontúrozást megelőző lépés mindig az alapozó felvitele.

2. Csalj egy kicsit: hogy finoman vonalúnak tűnjön az arccsontod, márts egy ferde ecsetet a kontúrpaletta legsötétebb árnyalatába, és csücsörítés közben (hogy jobban lásd az arccsontod) előre-hátra irányú, gyors mozdulatokkal vidd fel bőrödre a színt.

View this post on Instagram

😻

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Extra tipp: Használat előtt ütögesd a palettához az ecseted, hogy a felesleg leperegjen róla. 

3. Ha szeretnél optikailag kicsinyíteni a homlokodon, a legsötétebb színt ugyanazzal az ecsettel alkalmazd a hajtöveknél, egészen a halántékig. Ennek a trükknek az a célja, hogy keskenyebbé varázsolja az arcod.

4. A nyakad vékonyítani és az állad definiálni egyféleképpen lehet: az állkapcsod vonalán dolgozz el egy keveset a legsötétebb árnyalatból.

5. Ha olyan palettát használsz, amiben a világosabb szín és a highlighter együtt vannak, egy kisebb ecsettel vigyél fel mindkét színből az arccsontod tetejére, hogy még jobban kiemeld.

Emlékeztető: A bronzosító púderek néha túl sötét árnyalatúak, ezért ha egy komolyabb termékbe szeretnél befektetni, Dean Smith szerint érdemes megrendelni a Rodial Instaglam Compact Deluxe kontúrját, mivel a narancssárgás hatás helyett árnyékos és gyönyörű lesz az arccsont.

Utcai kontúr: erőteljes, de nem túl sok

Ha az esti koktélozáson szeretnél makulátlan sminkben megjelenni, akkor egy kicsit nehezebb, krémesebb textúrájú termékre lesz szükséged, hogy hosszabb ideig tartson.

Ha haladó szinten űzöd a sminkelést, érdemes egy erre alkalmatos palettát vásárolnod. Azok, akik kevesebb tapasztalattal (vagy bátorsággal) rendelkeznek, inkább egy korrektor stifttel kísérletezzenek.

A legjobb termékek

Kezdőknek: Clinique Chubby in The Nude Foundation Stick  9.000 Ft.

Haladóknak: Kat Von D Shade and Light Contour Palette 13.000 Ft.

Hogyan kontúrozz?

1. Az alapozó felvitele után válaszd ki azt a kontúrszínt, ami két árnyalattal sötétebb az arctónusodnál, és válaszd ki azt a korrektort, ami egy árnyalattal világosabb. 

2. Kezdd a világosabb színnel, amit az arc azon területeire vigyél fel, amit szeretnél vékonyítani. Hogy elérd a tökéletes dimenziós hatást, a szemed alatt háromszög formában dolgozd el a korrektort (jó nagy háromszög legyen, egészen az arccsontodig). Tegyél egy keveset az orrod hegyére is, majd egy vonalban rajzold fel egészen a homlokodik. Ott három vertikális vonalban rajzold fel, a hajtövekig megnyújtva. Próbálj ellenállni a kisértésnek, hogy azonnal elsatírozd őket!

3. Hogy megteremtsd a kiálló arccsont illúzióját, vedd elő a sötétebb árnyalatot, amit korábban már kiválasztottál. A füled tövétől kezdve először képzeletben, majd ha felkészültél, valóban húzz egy egyenes vonalat lefelé az arccsontodon a szemed feléig ( ha tovább húzod a vonalat, természetellenes hatást kelt). A vonal a fülednél legyen a legvastagabb, és ahogy haladsz egyre lejjebb, vékonyítsd folyamatosan. 

4. A krém állagú kontúr az orr vékonyítására tökéletes. Egy kisebb ferde ecsettel az orrod belső zugából a szemöldököd felé húzz egy vékony vonalat, mindkét oldalon.

5. Az utolsó lépés, hogy mindent elsatírozz egy blenderrel. Kezdd a világosabb árnyalatokkal, gyengéd, ütögető mzdulatokkal dolgozd el úgy, hogy ne kend szét túlságosan. A legfontosabb cél, amit el akarunk érrni, hogy a kontúrok felfelé emeljék az arcodat ne pedig lehúzzák.

Emlékeztető: Ha inkább palettát vásárolnál, mint stiftet, mindkét árnyalatot lapos ecsettel vidd fel (a lapos azért jobb, mert sűrűbb sörtéi miatt egyszerre több anyaggal tudsz dolgozni, mint a bolyhos ecsetekkel).

Különleges alkalmi kontúr: ami a fényképeken is látszik

“Ha egy különeleges eseményre vagy hivatalos, esetleg azt szeretnéd, hogy a sminked a képeken is jól látszódjon, muszáj lesz befektetned mind a púder, mind a krém textúrájú termékekbe.” – mondja Lisa Henderson, a MAC sminkmestere.

Annak ellenére, hogy nem új trend, a “baking” technikát kevesen ismerik, pedig emiatt látszódik a képeken is a kontúrozás. A baking technika azt jelenti, hogy kenegető mozdulatokkal (mintha a tortán lévő mázat kenegetnénk) visszük fel az anyagokat az arcunkra. Így még hosszabban tartó hatást érhetünk el.

A legjobb termékek

Kezdőknek: Fenty Beauty Match Stix Trio, Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 16.000 Ft.

Haladóknak: Iconic London Multi Use Cream and Powder Contour Palette 11.000 Ft.

Hogyan kontúrozz?

1. Igen, mint mindig, most is az alapozóval kezdünk.

2. Ha szeretnél extra kiemelést adni az arccsontodnak, fordítsd meg a lépéseket. Kezdd a sötét árnyalattal, az előzők szerint alkalmazd az arcodon, a homlokodra pedig vonal helyett apró pontokat vigyél fel. Az orrodat és az állad ugyanúgy vékonyítsd le, ahogy az előző (4.) pontban írtuk.

3. A felkent vonalakat és pöttyöket egy ovális, kefe szerű ecsettel ütögető mozdulatsorral satírozd el arcodon. A természetes hatás érdekében egy bolyhosabb ecsettel körkörös irányban vidd fel az almácskáidra.

4. A korrektort kend a szemed alá ugyanazzal a háromszög metódussal, az orrod hegyétől egészen a homlokod közepéig húzzegy vékony vonalat. Egy blenderrel szintén ütögető mozdulatokkal óvatosan satírozd el, majd ismételd meg ezt a lépést.

5. A blendert mártsd egy fixáló púderbe, majd a szemed alatt, az orrodon és a homlokodon tapogasd el (azokon a területeken, ahol a világosabb árnyalatú korrektort használtad). Várj tíz percet, mivel az arcod természetes hőmérsékelete segít a sötét és a világos árnyalatoknak egybeolvadni. Végül egy tiszta kerek ecsettel egyszerűen porold le a púdert arcodról.

6. Ha nem elég éles az arccsontod, tehetsz még highlihtert az arccsontod tetejére és az orrod hegyére.

Emlékeztető: Ha sötétebb tónusú a bőröd, akkor kerüld el a sárgás árnyalatú highlightert, mert elnyomja az arcod azon részeit, amit éppen ki szeretnél emelni. Kat Von D palettája tökéletes a sötétebb bőrre.

baking highlighter kontúrozás

Még több
Szépség