Láss világosan: Más betegség – MÁS megoldás! (x)

Nem mindegy, hogy gomba vagy bakteriális fertőzés!

2019.05.27. 10:46

Tudjuk jól, hogy minden szerelem más, minden szakítás is, és nincs két egyforma sporttehetség, sőt: edzésmódszer sem, ami mindenkinél beválik. Mindegyiket másként, célzottan kell kezelni. És nincs két egyforma betegség: minden betegségnek megvan a maga kezelési módja. Mert a másik örök igazság, hogy ami mindenre jó, semmire se jó! És, hogy miért szajkózom mindezt? Hát, figyeljetek csak!

Főiskolás ikerlányaim nemrég úszó-edzőtáborban jártak. Tehetséges amatőrök, mindkettő szinkronúszó, két külön csapatban: Ancsa lendületesebb, Betti inkább a rafinált figurákban jeleskedik. Edzőik pontosan látják ezt, edzésmódszerük is igazodik az adottságaikhoz. Lányaim mégis egymás szavába vágva vitatkoztak, hogy ezt meg azt mondták a mestereik, pedig Ancsának „pont olyan” koreográfiája, edzésideje satöbbije volt, mint Bettinek.

– És képzeld, anyu, még a gombás fertőzésünk is tökegyforma, csak Ancsa a szállodánk medencéjében szedte össze, én meg az uszoda zuhanyozójában!

– Na, most állj le, kislányom! – háborogtam elképedve. – Először is: miből gondolod, hogy gomba, másodszor is: hogy érted azt, hogy tökegyforma?!

– Hát mindkettőnknek hüvelyfolyása van! Igaz, Bettinek viszket és duzzadt is „odalent”, és igaz, hogy nála szagtalan, sűrű és fehéres színű a folyás… Én nem igazán viszketek, de a váladék híg, szürkésfehér és olyan halra emlékeztető szagot is érzek! Tuti, hogy ugyanaz a bajunk!

Első pillanatban szinte levegő után kapkodtam az én nagyon is különböző lányaim egyformán kifacsarodott logikáját hallva, aztán a sarkamra álltam:

– Még érettségi környékén voltatok, amikor érthetően elmagyaráztam, ti meg kívülről fújtátok, hogy nem minden folyás hüvelygomba! A gombák imádják a vizes, párás helyeket – például, ha a vizes fürdőruhában még üldögélsz a medencézés után. Ha esetleg túlzásba vitted zuhanyozásokkor az intim mosakodó-használatot, vagy éppen stresszesebb napjaid vannak, netán elhúzódik a menstruációd, akkor pedig felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya, és elszaporodhatnak bizonyos káros bacik odabent. Az nem gomba, hanem bakteriális hüvelyfertőzés! Most is te magad soroltad fel, Betti, miben mások a tüneteitek. Mégis seperc alatt megszülöd a valószínűleg téves következtetést, hogy „tökegyforma gombátok” van! Ismétlés a tudás édesanyukája, ezért sürgősen fussátok át az www.intimfertozes.hu oldalt, és akkor majd újra világosan láttok: patikában kapható olyan teszt, ami másodpercek alatt, nagy biztonsággal segít megállapítani, melyikőtöknél mi okozhatja a gondot. Bármelyik is, mindkét problémára létezik célzott segítség: a gombás és a bakteriális hüvelyfertőzésre is más-más készítmény hat megfelelően, erről a felkészült, gyógyszerészünket érdemes megkérdezni, biztosan eligazít. És most bátran szégyelljétek magatokat a „tökegyforma” felületességetekért…. Aztán irány a patika, és siessetek, mert meglepetés-vacsora lesz: rakott krumpli, amit tökegyformán imádtok!

Szponzorált tartalom, támogatta a www.intimfertozes.hu weboldal.

baktérium bayer Canesten gomba

Még több
Szépség