A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!

Dúsabb és fényesebb lesz a hajad tőle

A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!
2019.05.16. 08:18

Egész életben abban a tudatban éltem, hogy a fejbőrt radírozni teljesen felesleges és értelmetlen plusz szépségápolási folyamat. Nagyon sok hajam van, ebből következik az is, hogy reggelente rengeteg időt elvesz samponnal és balzsammal is megmosni, megszárítani. Habár, amint egy évszakváltozás következtében észrevettem, hogy a fejbőröm kiszáradt, korpásodni kezdett. Azon gondolkodtam, hogy a fejbőrradír vajon mennyire jó megoldás lehet a problémámra. Ahogy kiderült, hogy a fejbőrradír pontosan olyan, mint amit az arcodon, vagy a tested többi felületén alkalmazol. Egy fél perces rutinnak számító folyamatba még senki sem halt bele. És mint minden bőrápolási rutint, ezt is rendszeresen kell alkalmazni.

A fejbőr tisztán tartása segít a hajnak, hogy ragyogóbb legyen, plusz sokkal egészségesebben, vastagabban nőjön. Mindezek mellett a fejbőrradír azért is kiváló, mert a jövőbeli hajszálaidat megerősíti és dúsabbá teszi. A tiszta fejbőr az egyik legfontosabb és legalapvetőbb dolog, amit észben kell tartanunk, ha egészséges hajat szeretnénk növeszteni.

A hajadról és a fejbőrödről gondoskodni két különböző dolog.

Nagyon fontos, hogy felismerjük, a hajnak és a fejbőrnek nem ugyanazok az igényei. Ha az a típus vagy, aki rengeteg hajformázó lakkot használ, akkor érdemes egy tisztító sampont használnod a hajadra, míg a fejbőrödre alkalmazz bőrradírt, hogy a maradék hajlakk szennyeződéseit is alaposan eltávolítsa.

Használj fejbőrradírt heti egyszer!

A nagyon száraz, korpásodásra hajlamos hajúaknak érdemes kéthetente/hetente alkalmazni.

Légy kíméletes a fejbőröddel!

Az arcodra sem durván viszed fel a radírt, éppen ezért a fejbőröddel se tedd! Lágyan, kellemesen körkörös mozdulatokkal masszírozd át a fejedet. Ettől a vérkeringésed is beindul, a hajad pedig a véráramlat serkentésével sokkal intenzívebben fog megnőni.

Keress a termékben olyan összetevőket, mint a cink vagy a réz.

A cink nagyszerű alapanyag a fejbőr radírozására – ezért van annyi korpásodás elleni készítményben is. Ha a fejbőrödön a sejtek sokkal jobban hámlanak, mint az átlagnak, a cink segít eltávolítani az elhalt sejteket és lelassítja a folyamatot.

A réz, magnézium, keratin és minden organikus esszenciális olaj megerősíti s egészségesebbé teszi a hajat.

Csak óvatosan a hajformázókkal!

A száraz sampon vagy a hajtőemelő, amit sokan minden nap alkalmaznak, nem igazán egészséges. Ezek a termékek rátelepednek a hajhagymákra, a hajtüsző pedig egy idő után egyre kevesebb hajszálat fog termelni. Míg normál esetben egy tüszőből két-három, akár négy hajszál is kinő, a szárazsamponoktól tönkretett haj esetében egy vagy kettő fog kinőni. Olyan, mintha a reggeli sminket nem mosnánk le este, hanem másnap fixálnánk. Ezt a folyamatot pedig három napig folyamatosan csinálnánk. Rémisztő gondolat, ugye?

Kedvenc fejbőrradírjainkért KATT a galériára!

 

Katt a galériára!
4 fotó

A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!

1 of 4
2 of 4
3 of 4
4 of 4

  2 of 4
A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!

Yves Rocher - Fejbőrradír városi hatások ellen 2390 Ft

  3 of 4
A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!

Christopher Robin - Tisztító fejbőrradír 15.000 Ft

  4 of 4
A fejbőrradír: Ezért érdemes kipróbálnod!

The Body Shop - Fuji Green Tea radírozó sampon 5490 Ft

fejbőrradír hajápolás yves rocher

Még több
Szépség