Így szűnt meg a küzdelmem a problémás bőröm ellen

A többéves harc után rátaláltam a legjobb megoldásra, a bőröm pedig azóta ragyogóbb, mint valaha.

Így szűnt meg a küzdelmem a problémás bőröm ellen
2019.05.13. 08:35

Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akinek meggyűlt a baja a bőrével. Tinédzser koromtól kezdve folyamatosan küzdöttem az aknéval, pár éve pedig már lemondóan elkönyveltem magamban, hogy sosem lesz bársonyos, sima arcbőröm.

Ha valaki magára ismer, miközben ezeket a sorokat olvassa az pontosan tudja, hogy a kevert (zsíros/száraz) bőrtípusra szinte lehetetlen megfelelő krémet, arclemosót, de egyáltalán bármilyen terméket találni, ami enyhíti a mitesszerek és akné kialakulását. Hosszú évek szenvedéssorozatán át, a saját bőrömön (szó szerint) tapasztaltam meg, hogy melyik márkák termékei használnak. Kipróbáltam már a legolcsóbb krémektől és arctisztítóktól kezdve a méregdrágákat is, de sajnos legtöbbször egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A húszas éveim elején azonban a csodának köszönhető módon elkezdett szépen lassan magától kitisztulni a bőröm. 23 évesen pedig, közel sem tökéletes a bőröm, de végre rátaláltam azokra a termékekre, amik nélkül egy tapodtat sem mozdulok, akárhova is megyek.

A kevert bőrrel megáldottak számára az egyik legnehezebb feladat olyan sminklemosót és arctisztítót találni, ami nem szárítja ki a bőrt, mégis eltávolít minden szennyeződést az arcról. Hosszú évek kísérletezésé után végre révbe értem: minden kudarcba fulladt próbálkozásom után rátaláltam a számomra tökéletes megoldást jelentő termékre. Az Omorovicza Tisztító Hab minden túlzás nélkül csodákat művelt az arcommal. Már pár használat után érezhető és ami még fontosabb, látványos eredményt ért el a bőrömön. Az Omorovicza termékeivel már régóta szemeztem, mivel eddig csak jót hallottam, róla. A különlegesége, hogy a magyar termálvizekből nyerik ki a krémek összetevőit, tehát csak természetes alapanyagokat tartalmaz. Ez a tény már elsőre felkeltette az érdeklődésem, sosem szerettem a mesterséges kemikáliákat tartalmazó termékeket a hajamon sem, pláne a bőrömön. Nagyon ritka az olyan arctisztító, amiben nincsen hozzáadott parfüm, szulfát vagy alkohol, ami az én bőrtípusom tiltólistáján az első helyen szerepel.

A magyar márka tisztítóhabjának köszönhetően tényleg sokkal szebb lett a bőröm: bársonyos, puha, feszes és nem utolsó sorban üde is. Hihetetlen, hogy ennyi szenvedés árán jutottam el ahhoz a termékhez, ami végre nem rontja, hanem éppen jobbá teszi a bőröm állagát. A tisztító hab azért természetesen önmagán nem oldja meg minden gondomat, odafigyelek a megfelelő táplálkozásra, rengeteg vizet iszom és sosem fekszem le úgy aludni, hogy nem mostam le a sminkem. Ezeket a pontokat mindenképpen figyelembe kell vennie azoknak, akik hozzám hasonló problémával küzdenek, ugyanis enélkül bármilyen krémet kenhet az arcára, sosem fogja elérni a várva várt eredményt.

Csáka Eszter, az ELLE.hu munkatársa, fotó: Bodnár Zsófi

akné bőrápolás omorovicza skin care

Még több
Szépség