Így érd el a természetes napszítta hatást a hajadon, festés nélkül

A peroxidos termékeket inkább hanyagold!

2019.04.25. 15:55

Nyakunkon a nyár, én már szinte érzem a sós tenger illatát. A forró napokon a bőrünk egyre barnább lesz, a hajunk pedig kivilágosodik. A nap sugarai hasonlóan szívják ki a hajból a pigmenteket, mint a szőkítőpor, de az összhatás sokkal természetesebb.

Ezek a legjobb módszerek, ha azt szeretnéd, hogy tényleg olyanok legyenek a tincseid, amilyenek néhány hét tengerparti nyaralás után lennének!

Lehetséges egyáltalán, hogy festés nélkül természetes, napszítta hajunk legyen?

Mindenki hallott már az otthoni hajszőkítési eljárásokról, mint például a citromlé csepegtetése, amik néha talán működnek, de sokkal biztonságosabb szakértővel kipróbálni a szőkítést. A természetes alapanyagok sokszor kiszámíthatatlanok és rengetegszer inkbább csak ártanak, mint használnak. Plusz, a szalonban a fodrász olyan hatást tud elérni a festék kikeverésével, amire egy darab citrom sohasem lesz képes.

Milyen természetes összetevők segítenek kiszőkülni?

A citromot már írtuk, mellette hatásos lehet az ecet, kamilla, sör és sütőpor is. A citrom és a kamilla a legbiztonságosabbak a házi módszerek közük, mert gyengéden szívják ki a pigmenteket. A többi alapanyag sokkal durvábban bánik a hajaddal, esetenként kárt is okozhatnak.

Ha kiválasztottam az alapanyagot, milyen technikát érdemes használnom?

A szőkítés legfontosabb szabálya, hogy ha napszítta hatást akarsz elérni, akkor a hajtöveket sose kend be. Sokkal természetesebb hatást érhetsz el, ha csak a hajtőtöl kicsit lejjebb kezded el a szőkítést. Miután végeztél a procedúrával, mindenképpen használj hajpakolást, ami megvédi a hajadat a károsodástól, a színét pedig a kifakulástól, vagy besárgulástól!

Nem szabad elfelejteni, hogy az otthoni hajszőkítés türelmet igényel. A legjobb, ha legtöbbször a napon vagy (persze egészséges keretek között, napszúrást elkerülve), hogy a természet elvégezze a dolgát.

Milyen hajtípusokra alkalmazható legjobban a szőkítés?

A világosabb tónusú hajaknál sokkal hatásosabb lesz a kezelés, mint a sötét színnél. Ha sötét színű hajad van, akkor valószínűbb, hogy csak kicsit lesz világosabb, nem fog teljesen kiszőkülni. De lépésről lépésre, ahogy a nyár előrehalad, egyre világosabb lehet a te hajad is. Szőke hajnál lehet a legnagyobb különbséget tapasztalni szőkítés előtt és után.

Mi az, amit mindenképpen kerüljünk el?

Minden olyan terméket, amiben peroxid van! Még akkor is, hogyha csak hajszínezők, mert a szőkéből könnyen narancssárgára változtatják a hajad színét. Emellett pedig sprőddé és durvává válik tőle a hajad állaga.

Akkor, mik azok a termékek, amiket használhatok?

A peroxidmentes hajszínezőket, amikben természetes hajszőkítő alapanyagok vannak.

haj hajszőkítés napszítta hatás természetes

Még több
Szépség