Minden, amit tudnod kell a jótékony levendulaolajról

Szebb lesz tőle a bőr, a haj, és édesebb az álom!

2019.04.12. 12:17

Tavasz lévén ideje újra beszélnünk az egyik legsokoldalúbb esszenciáról: a levendulaolajról. Ezt az elegyet 2500 évvel ezelőtt fedezték fel és hagyományosan orvosságnak használták az idegrendszerre tett kedvező hatása miatt. Az ősi összetevőről tudjuk, hogy nyugtató jegyei vannak, amik segítenek az alvásban, a gyógyulásban és a szorongás legyőzésében. De ez nem minden.

A levendulaolaj segít enyhíteni a rovarcsípéseket, és begyógyítja a kisebb felületi sérüléseket a bőrön. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő minőségű olajat, mert a gyógyszertárban és a drogériákban többszáz változatban kaphatók. Vásárlás előtt mindenképpen olvassuk el az összetevőket és figyeljünk az árra is. Ha nincs ráírva, hogy esszenciális olaj, akkor azt a terméket inkább kerüljük el, mert valószínűleg nem lesz elég hatékony. Az olcsóbb olajok szintén kerülendők, mert tartalmazhatnak szintetikus anyagokat.

Levendulaolaj a hajra

A fejbőrbe masszírozva más termékekkel összekeverve csökkenti a korpásodást, és annak kialakulását.

Levendulaolaj a bőrre

Parfümként mindennap használhatjuk, halántékra dörzsölve relaxációs hatása is van, ha a vállunkra csepegtetünk pár cseppet, segít feloldani a stresszt. A menstruációs időszakban is kiváló, hiszen segít enyhíteni a hasi görcsöket.

Levendulaolaj az arcra

Az aknéra és a kiütésekre hasznos lehet, antibakteriális és gyulladáscsökkentő összetevői miatt. Hidratálóként és bőrradírként az ajkakra is használhatjuk.

Levendulaolaj az otthonunkban

Aromaterápiaként is csodás, a párologtatóba csepegtetve alvás előtt megnyugtatja az idegeket és elősegíti a szervezetet az alváshoz.

Ha pedig otthon szeretnél levendulaolajat készíteni, azt is könnyedén megteheted. Rengeteg Youtube videóból lesheted el, hogyan kell szakszerűen elkészíteni a csodaolajat.

Előreláthatólag június 15-től Tihanyban idén is lesz Levendula Fesztivál, ahol magad szedhetsz egy-két zsákkal ebből a csodás növényből!

aromaterápia házikészítés levendula tihany

Még több
Szépség