Meghan Markle esküvői sminkese elárulta megdöbbentő szépségtrükkjeit!

Az alapozót tényleg a hasunk színéhez kell választanunk?

Meghan Markle esküvői sminkese elárulta megdöbbentő szépségtrükkjeit!
2019.04.08. 17:51

„Nem tudtunk találkozni az esküvő előtt, úgyhogy csetben egyeztettünk mindent” – meséli Daniel Martin. Ő a sminkmester a hercegné legendás, szeplőket mutató esküvői make-upja mögött, és egyben Jessica Alba és Gemma Chan vörös szőnyeges sminkese.

Martin a szépségipar egyik legfelkapottabb személyisége lett az utóbbi időkben, ám ő még mindig a lehető legtermészetesebb, ragyogó összhatásra törekszik klienseinél. Tehát, a sminkkel nem akarja megváltoztatni az arcukat, hanem a legjobbat szeretné kihozni az adott karakterből. A nehéz és matt alapozók helyett a megfelelő arcbőr ápolásra és a tiszta textúrákra, úttörő módon abba az irányba tolva a sminkdivatot, hogy látni engedje az emberek bőrét.

Az ELLE-nek hajlandó volt elárulni néhányat megdöbbentő, de annál hatásosabb szépségtrükkjeit! Szemhéj primer a foltjaidra? Működik! Alapozó választás a hasad színéhez? Abszolút!

Ne csak az alkalomra, a helyszínre is gondolj, ahol a sminket viseled!

„Meghan sminkjénél gondolnom kellett arra, hogyan fest majd az autóban, a templomban, szabadtéren, a televízió képernyőjén és a fotókon. Már csak ezért sem tehettem túl sok sminket az arcára, mert akkor sokat változott volna a nap során és a fotók ezt rögzítették volna. Szóval, mindig gondoljuk végig, hová megyünk és milyen fény esik majd az arcunkra. Általában igaz, hogy ha a bőröd úgy néz ki, mint amilyen valójában, az emberek nem a sminkedet veszik észre, hanem a szépségedet”.

Ne viselj nehéz alapozót!

„Szívesen keverem a vizes bázisú alapozót vizes bázisú hidratálóval, különösen, ha hosszabb távra sminkelek. Különben, ha olaj alapú termékeket kever az ember víz alapúakkal, a smink szétfoszlik néhány óra leforgása alatt.

Ha a vörös szőnyegre sminkelek, akkor is maradok a víz bázisú bőrápolóknál, amik kompatibilisek az alapozóval – a kettő szépen fixálja egymást.

Használj szemhéj primert a sötét foltokra!

A foltok eltakarására először is kortizon gélt kenek fel vékony rétegben. Várok egy-két percet majd rámegyek a területre szemhéj primerrel.

A kortizon gél megvédi a nyitott foltot, a primer pedig eltakarja. Ez után lehet a tetején korrektort és alapozót használni. A folt ne érjen közvetlenül a sminkhez”.

Hagyd el a sminkecseteket!

„Használd az ujjaidat! Az emberek manapság hozzá sem nyúlnak az arcukhoz. Annyi az eszköz és szivacs, hogy már teljesen elfelejtődött, milyen jó érzés a kezünkkel felvinni a krémet vagy az alapozót és bedolgozni a bőrünkbe.

Ha az ujjaiddal viszed fel a sminket és megszabadulsz az ecsetektől, észre fogod venni, hogy a bőröd még jobban csillog, amit nem kapsz meg, ha ezeket az eszközöket használod”.

Válassz alapozót a hasad színéhez!

„Én úgy tanultam, hogy lehetőség szerint meg kell nézni a kliens hasát, hogy megtudjuk, melyik alapozó illik hozzá igazán. Úgyhogy én meg szoktam kérni őket, hogy mutassák meg.

Ami a mellkast illeti, azt kell az archoz alakítani, és nem fordítva. A mellkason sokszor több a bőrpír, és ezt ki kell egyenlíteni. Aztán felteszem az alapozót az arc közepére és kifelé dolgozom el, mivel ott a legnagyobb esélye az elszíneződésnek”.

Nem kell highlighter a ragyogáshoz

„Azért nem szeretem a csillogó vagy irizáló púdereket, mert egy kissé fémesnek hatnak a fotókon. Helyettük inkább valamilyen balzsamot használok, mint Jessica Alba „Honest Beuaty Magic Balm”-ja, vagy szérumot, ezeket az arc legkiállóbb részeire teszem és ez után készítem el a sminket”.

Korrektor és hidratáló: még mindig a te bőröd, csak a legjobb formájában

„A kevesebb több. Szerintem sokkal jobb, ha az ember kicsit rápakolhat a make-upjára a nap során, mert miután elmentünk otthonról, két-három órával később az már teljesen máshogy fog kinézni.

Ha nem szeretnél nehéz alapozót használni, de a bőrödnek fantasztikusnak kell látszania, én azt javaslom, keverj össze némi alapozót a korrektorral. Manapság már annyi jó korrektort lehet kapni, amik tényleg eltakarják azt, amit el kell takarni. Ha ezt egy csöppet feloldjuk a hidratálóval, még mindig jól fedő állagot kapunk, mégis átragyog mögüle az igazi bőr!

daniel martin meghan markle smink sminktrükkök természetes smink

Még több
Szépség