A legfontosabb tudnivalók a mikrotűs kezelésekről

Ezeket érdemes elolvasnod, mielőtt belevágsz a kezelésbe.

2019.03.12. 18:33

Akik szeretnének javítani az arcukon lévő apró hegeken, kollagént növelni, esetleg serkenteni a haj növekedését, a mikrotűs kezelés kiváló megoldás lehet. A mikrotű alkalmazása egészen 1995-be nyúlik vissza, de az új technológiáknak köszönhetően mostanra lett csak szignifikáns a hatása. A Youtube-on számtalan videó bizonyítja az eljárás bámulatos hatásait.

Olvasd el a legfontosabb infókat a kezeléssel kapcsolatban!

A mikrotű egészen minimális szúrásokat visz be a bőr felületére.

Egyszerűen fogalmazva, a mikrotűs kezelés nagyon finom, apró szemű tűket juttat a bőrbe, annak fiatalítása céljából. A legközkedveltebb eszköz a ‘dermaroller’ nevű kis ketyere, aminek tűmérete 0,5 és 2,5 milliméter között mozog. Az eljárás a bőrnek csak a legfelső területét érinti, tehát klüönösebb fájdalmat nem okoz.

A mikrotűs kezelés eredménye nem fog azonnal látszódni…

A mikrotűs alkalmazás után a bőröd puffadt, piros lesz, akár egy-két hétig is. Ezután azonban az arcbőr ragyogó, egyenletes és feszes lesz.

…viszont minden alkalommal javítja a bőr állapotát.

Egy 2008-as kutatás szerint a mikrotűs kezelés után hat hónappal a bőr 400%-al (jól olvastad, 400%-al!) több kollagént és elasztint termel, amitől ugye fiatalos és ráncmentes marad az arc.

Az eljárás serkenti az alvó szőrtüszőket is a hajas fejbőrön

Ez azt jelenti, hogy gyorsabban és több hajad fog nőni. Egy kísérlet során 100 alannyal végeztek mikrotűs kezelést, akiknek 82%-a tapasztalta, hogy haja sokkal gyorsabban nőtt, mint a kísérlet előtt, valamint dúsabb is lett.

A mikrotűs kezelés csökkenti a cellulitképződést is

Léteznek olyan új mikroszálas eszközök, amikkel nem csak az arcot, hanem a megrepedt vagy cellulittal borított bőrt is lehet kezelni.

A dermaroller jól kombinálható más arckezelésekkel is.

Az öregedés elleni kozmetikai kezelések rásegítenek a dermaroller hatására. Rádiófrekvenciás kezelésekkel kiegészítve hónapok alatt láthatóan feszesebb és szebb lesz a bőr.

A mikrotűs eljárás önmagában csak ideiglenes megoldás

Egy friss kutatás szerint a mikrotűs kezelés önmagában nem elég, hogy végleges eredményt érj el. Érdemes rádiófrekvenciás kezelést alkalmazni mellette kiegészítésképpen, hogy a bőr minősége minél jobb legyen.

arcápolás arctisztítás kozmetikai kezelés microneedling mikrotűs kezelés öregedés ellen szépség

Még több
Szépség