4 tipp a gyönyörű pillákért

Tudnivalók szemspirálozáshoz

4 tipp a gyönyörű pillákért
2019.03.06. 08:31

Akár szeretsz és szoktál sminkelni, akár nem, szempillaspirált biztosan használsz. Bármennyire is szép és dús pillákkal áldott meg az ég, ha a végük világos – ahogy általában mindenkinek – nem igazán látszanak. Egy kis színezés, ívelés és dúsítás viszont csodákat tesz a tekinteteddel. De biztos te is sokszor megelégeled a macerát, amivel a minden napos spirálozás jár – hogy mi van, ha csomós lesz, ha nem tudod megdörzsölni a szemed, vagy ha könnyezel. Épp ezért összeszedtünk minden praktikát, aminek segítségével elfelejtheted a pilla problémákat.

Használj szempilla formázót!

A szempillagöndörítő használatával varázslatos pillákra tehetsz szert még a spirálozás előtt. Azért is lehet rá szükség, mert sok spirál nem íveli eléggé a szempillákat, és az összhatás túl egyenes, előre álló lesz. Egy nyomás a pillasor végére, egy középre, egy pedig a töveknél garantálja a végeredményt.

Full Lash Curler szempillagöndörítő, MAC 6800 Ft

Szálról szálra

Bár az, hogy milyen vastagon szereted a pilláidat, az egyéni, mindenesetre nem árt beszerezned egy szempillakefét, amivel az összetapadt festéket (csomókat) könnyedén szétválaszthatod. Így ápoltabbnak, természetesebbnek tűnnek a pilláid. Ráadásul, a szemöldöködet is szépen átfésülheted vele, így két legyet ütsz egy csapásra.

2 in 1 szempillafésű, Flawless Lashes by Loreta, 650 Ft

Rétegről rétegre

Miután végeztél a göndörítővel, vigyél fel egy réteg spirált és hagyd megszáradni. Ha nagyon egyenesek a pilláid, ilyenkor még egyszer bevetheted a göndörítőt, majd utána jöhet egy újabb réteg spirál. Ha ez is megszáradt, kicsit fésüld át a szempillafésűvel. Ha úgy érzed, jöhet még egy kis turbózás, bátran megismételheted mindezt.

Az alsó pillákkal óvatosan!

Az alsó pillákkal nem árt csínján bánni, ha a spirálozásról van szó, ugyanis könnyen fáradtnak tűnhet tőle a tekintet, különösen ha amúgy is karikás a szemed alatt. Ha mégis szeretnél spirálozni itt is, előtte korrektorozd le a szemkörnyékedet, hogy üde és friss legyen az összhatás, spirált pedig csak a külső pillákra tegyél.

göndörítés pilla smink szempilla

Még több
Szépség