Füstös szem smink otthon, egyszerűen

Gita Bass sminkmester garantálja, hogy otthon, pár lépésből egyszerűen elkészíthető a füstös smink. Ha eddig nem merted, most itt az idő, hogy kipróbáld!

2019.02.08. 15:38

 

Akár nude színárnyalattal, akár sötétebb, rétegesebb változatban, a füstös szem smink nappal vagy este időtálló klasszikus. Az egyetlen szomorú dolog a füstös sminkben az, hogy nem könnyű a technikáját elsajátítani. Megkértük Gita Bass sminkmestert (Olivia Wilde és Elisabeth Moss sminkjeiért is ő felel), hogy az alapoktól kezdve magyarázza el a hozzá nem értőknek, hogyan lehet végre otthon is megfelelően elkészíteni a gyönyörű sminket.

1. lépés: Használj primer-t a szemhéjadra

Gita: „Ha sok árnyalatot viszel fel a szemhéjadra, a primer-től sokkal könnyebben lehet elsatírozni, plusz nem ragad be a szemhéj redőibe a smink pár óra után sem. “

2. lépés: Krém állagú szemhéjpúderrel haladj a belülről kifelé

3. lépés: Húzd ki a szemed, nem kell tökéletes tusvonalnak lennie

Gita: „Ne foglalkozz vele, hogyha nem egyenletes a vonal, mivel úgyis elkenegeted majd a satírozó ecsettel, így lesz szép és füstös a sminked.“

4. lépés: Egy sötét árnyalattal satírozd be a szemed alsó részét is.

5. lépés: Göndörítsd be a szempillád, majd spirálozd ki.

Gita: „Szempilla spirálozásnál figyelj oda, hogy a szempilla tövétől kezdve felfelé, ívelt alakban mozgasd a spirált. Ha kuszák a szempilláid, előtte inkább fésülgesd ki őket”.

6. lépés: Mehet a metálfényű highlighter a szem belső zugaiba, majd satírozd végig a szemhéjad egész területén.

Gita: “Ettől csillogni fog a szemed, amitől nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik majd a tekinteted. “

füstös gita bass smink szem

Még több
Szépség