Elle Macpherson 3 lépéses szépségrutinja

Az 54 éves szupermodell titkai

Elle Macpherson 3 lépéses szépségrutinja
2019.02.05. 15:07

Az idő múlásának totálisan ellenálló arcával, hosszú, szőke hajával és égig érő lábaival nem csoda, hogy ELLE Macpherson szupermodellt régóta mint A Testet emlegetik a szakmában.

54 évesen csúcsformában, olyan egészséges és fitt testtel, amit mi, földi halandók valószínűleg sosem fogunk tudni elérni, úgy tűnik, hogy Macpherson napról napra egyre jobban néz ki.

Nyilván foghatjuk az egészet a genetikára, de van egy sanda gyanúnk, hogy a ’90-es évek ikonjának megvannak a maga jól bevált öregedés elleni trükkjei is.

View this post on Instagram

WIN OUR CADDY 💚| With a change in season, we're drinking our WelleCo @SUPER ELIXIR Greens packed with horsetail (contains silica for hair, skin and nails), dandelion (reduces harmful toxins that can damage your skin) and aloe vera (helps limit dark under-eye circles) to glow ✨✨ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We want to know your March go-to fuel for beautiful skin… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ▫️Share your SUPER ELIXIR skin saver with us #SuperElixir ▫️I will choose my favourite recipe and photo of the week ▫️The winner has their choice of three caddies to choose from – Black, white or mauve (our greens, plant protein or sleep/anxiety tea) 😘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Get snapping! 📸

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

És nem a feltöltő injekciókra gondolunk. A wellness guru nemrég beszélt arról, hogy szuper bőréhez az út egy egészen egyszerű gyakorlaton – az alváson át vezet.

„A kielégítő éjszakai alvás alap! Megtanultam jobban aludni az utóbbi években és most stabilan megvan a hét órás alvásom, amennyi éppen elég” – mondta a kétgyermekes anyuka.

„Szükségünk van a szépítő alvásra, ez tudományos tény. Dr. Simone Laubscher PHD, a dietetikusom magyarázta el, hogy a bőrünk legkülső rétege tele van halott bőrsejtekkel, amik felgyülemlenek a nap során. Alvás közben a bőr anyagcsere folyamatai felgyorsulnak, ami segít a sejteknek regenerálódni. A külső faktorok, mint az ultraviola sugarak hatása és a sejtek belső, toxikus túláramlása az éjszakázások miatt egyaránt azzal egyenlíthetők ki legjobban, ha eleget és mélyen alszunk”.

Macpherson személyes alvásrutinja három lépésből áll.

View this post on Instagram

@ellemacphersonbody "Net" in khaki

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

1. lépés: Egy csésze tea

Ha azt hitted, a lefekvés előtti meleg ital az öregeknek való, tévedtél. „A minőségi alvásért először is főzök magamnak egy Welleco nyugtatóteát

2. lépés: Egy kis párnapermet

Rengeteg féle párnapermetet találsz a weboldalakon és a drogériákban, Macpherson minden esetre arra esküszik, amit saját maga fejlesztett ki.  „A levendula illat sokat hozzátesz a nyugalomérzethez, amit szeretnék elérni, mikor ágyba bújok”.

3. lépés: Nyújtozz!

Habár összegubózva befeküdni a finom meleg paplan alá a nap bármely más szakaszában jó ötletnek tűnik, a telefon nézegetéstől az elvásig eljutni nem is olyan könnyű, amikor tényleg szükségünk lenne rá. „Ha még mindig nem sikerült elcsendesíteni az elmémet, a hátamra fekszem, a lábamat felteszem a falra és kinyújtom a karomat oldalra (úgy, mint a viparita karani jógapózban, ami „lábak a falon” pózt jelent)” – árulja el Macpherson.

„Ez azonnali meditatív hatással van rám. Elég öt perc így, és már érzem, hogy el tudok aludni”.

Szóval, ha esetleg azt hitted, a „beauty sleep” csak egy mítosz, gondold meg!

alvás bőr elle macpherson modell szépségrutin

Még több
Szépség