10 tipp, hogy mesés loknijaid legyenek

Felejtsd el a hajsütővasakat és a többi nem tincsbarát göndörség varázslót, idén az is éppen elég, ha természetes fogásokkal hangsúlyozod hajad természetes hullámait.

10 tipp, hogy mesés loknijaid legyenek
2019.02.04. 12:17

Vesd be a nyomkodásos technikát!

Ha zuhanyzás után össze-vissza borzolva a kezeddel szárítod a hajad, biztos lehetsz benne, hogy a hajadban lévő természetes hullámok „összetörnek”. Minél finomabban, nyomkodva szárítod a tincseidet, annál szebbek maradnak a fürtjeid.

Hajkefe helyett fésű

A göndör haj szárazabb, és könnyebben törik, mint a többi hajtípus, tehát ha végigszántod egy hajkefével, biztos lehetsz benne, hogy eltörnek a szálak, ráadásul kivasalod vele a természetes göndör íveket. A gubancok ellen használj inkább ritkafogú fésűt és a zuhany alatt, balzsam társaságában fésüld ki. Utána el a kezekkel, vagyis a fésűvel!

Egy kis trim

Kérd meg a fodrászodat, hogy a tincsek végét borotvával vagy ollóval trimmelje meg, ez az egyik leghatásosabb profi fogás, amivel nagy adag volumenre is szert tehetsz.

Lazább állag

Olajos hajvégápoló szérumodat cseréld könnyű hajformázó krémre! Az olajok és szérumok szuper jól orvosolják a szálkásságot, de ha hangsúlyosabb íveket szeretnél loknijaidnak valami könnyebbre lesz szükséged. A tejes állagú hajformázókkal elégedett leszel!

Bed  Head Foxy Curls, Tigi 4100 Ft

Szárításnál mindig használj diffúzort!

A diffúzor nagyon szépen szétválasztja a tincseket. Tedd alacsony hőfokozatra, hajolj előre, és ejtsd a tincseidet a tárcsába. A kezeddel, nyomkodó mozdulatokkal még rá is segíthetsz kicsit a hatásra.

Kerüld az anti-frizz termékeket

Az anti-frizz (szöszösödést gátló) samponok, balzsamok és szérumok a szálkás összhatástól ugyan megóvnak, de alaposan el is nehezítik a frizurát, amitől „kinyúlnak” a göndör tincsek. A göndör haj gyakran nagyon száraz, ebben az esetben használj puhító sampont, ami táplál, de közben megőrzi a tincsek könnyedségét.

Csínján a hajhabokkal

Hogy milyen a jó hajformázó hab? Amelyik nem keményedik meg száradás után. Válassz olyan típust, amiből bármennyit is teszel a hajadra, a szálak puhák, rugalmasak maradnak.

Pure Volume Mousse Maria Nila 7990 Ft

Válassz könnyű tartású hajlakkot

Ne kövesd el azt a bakit, hogy a gyönyörűen megformázott göndörséged erős tartású hajlakkal akarod bebetonozni. Egy könnyű tartású fajta nem nehezíti el a frizurád, és meghagyja a loknik lágy esését.

Infinium Soft lágy tartású hajlakk, L’Oréal Professionnel 2700 Ft

Használj mélykondicionáló pakolásokat

Az intenzív hidratáló pakolások, maszkok bevetése havonta 1-2 alkalommal valóságos csodát tesz a göndör fürtökkel. Fényesek, rugalmasak és lágy esésűek lesznek tőle.

Beology hidratáló hajpakolás, Schwarzkopf 2799 Ft

Ne félj a beach sprayk-től

Ha hajhabot egy nap többször is felviszel, attól nem csak kinyúlnak a hullámok, de merevre is keményedik a frizurád. Helyette inkább egy könnyű beach spray segítségével  lehelj életet  a kétnapos frizurádba, nem fogod megbánni!

Killer.Waves, Kevin.Murphy 7699 Ft

göndör haj hullámos loknik

Még több
Szépség