10 év mínusz könnyedén

Vajon mi mindent tesznek a sztárok azért, hogy visszaforgassák az idő kerekét? Hat sztárt anti-aging tevékenységét vettük górcső alá.

10 év mínusz könnyedén
2018.10.25. 13:53

Ragyogó arc, makulátlan bőr és tökéletes kontúrok…  A hollywoodi sztárok többsége mindent megtesz azért, hogy megőrizze fiatalos külsejét. A legtöbben a megelőző kezelések és az apróbb beavatkozások mellett döntenek, de persze akadnak, akik könnyen túlzásokba esnek, ha a szépségükről van szó. Mi a pozitív példákat válogattuk össze – 10 sztár 10 év mínuszban, néhány apró változtatással. Elő a nagyítókat!

A Cindy Crawford-ragyogás

A ’80-as évek szupermodellje nem veti meg az injekcióstűt, legalábbis, ha mélyhidratálásról és ráncfeltöltésről van szó. A ma 52 éves topmodell elárulta, 29 évesen vállalta be az elsőt.

Mi a titka? Az úgynevezett „skinboosters”, más néven hialuronsavat tartalmazó multiinjekciók valóságos vitaminkoktélok, amelyek stimulálják a kollagénszintézist és javítják a bőr tömörségét.

Eredmény: Amellett, hogy már néhány kezeléssel tartósan ragyogó tónus érhető el, megakadályozza az újabb ráncok kialakulását is. Ezeket a mikroinjekciókat az arc egész területén alkalmazzák, hasonló az úgynevezett mezoterápiás vagy az intradermális nappage technikás eljáráshoz, amikor pontról pontra töltik fel a problémás területet. A beavatkozás fájdalommentes, és minimális gyógyulási idővel jár – a kezelés után apró foltok maradhatnak ugyan, de ezek néhány nap után eltűnnek. Tökéletes megoldás, ha szeretnénk megőrizni bőrünk szépségét és fiatalságát. Egy teljes kezelés három alkalomból áll, amit egy hónap alatt kell elvégezni. Egy év elteltével érdemes a beavatkozást megismételni.

Eva Longoria sugárzó tekintete

A született feleség mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze szépségét. Nem véletlen, hogy vonásai 43 évesen is kifogástalanok.

Mi a titka? A szemöldök körüli és a homlok környéki ráncok eltüntetéséhez a színésznő a „sebészeti botoxot” választotta, ami az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb arcfiatalító műtéti eljárás az Egyesült Államokban. Az altatásban végzett endoszkópos műtét alatt felfrissítik az arcbőrt, feltérképezik a szemkörnyéket, majd mikrotűk segítségével behatolnak a bőr alá, és ott feltöltik a szemöldök körüli és a szemek közötti ráncokat. Az egész beavatkozást egy mikrokamera segítségével követik végig. Csupán két pici heg marad a homlok felett, a hajtöveknél, de ezek is 8–12 nap után elmúlnak.

Eredmény: A sebészeti úton történő botoxkezelés hatása tartós, akár több évre is száműzhetjük a ráncokat. A kíméletesebb megoldást keresők számára hasonló megoldást (természetesen jóval rövidebb távon) a botoxinjekciók kínálnak, melyek egy sokkal diszkrétebb, non-invazív korrekciót biztosítanak.

Jennifer Aniston karakteres állvonala

A hollywoodi színésznő 49 évesen is megőrizte karakteres arckontúrját, sehol egy szem környéki ránc vagy szem alatti sötét karika. Ma már nem titkolja, hogy bőre feszességét esztétikai beavatkozásoknak köszönheti.

Mi a titka? Az áll lipoaspirációja egy olyan beavatkozás, mely segítségével lehetőség van az állkapocs szerkezetének átalakítására. Az enzimmentes kezelés során egy mikrobemetszést végeznek, és egy vékony szövetgyűjtő kanül bevezetésével megkezdődik az aspiráció.

Eredmény: Azonnal látható, a következő két-három hónapban pedig még tovább javul. Orvosi alternatívája a műtéti beavatkozást nem igénylő kriolipolízis, vagyis a zsírfagyasztás. Ez egy kontrollált hűtéses kezelés, ami a beavatkozásmentes zsírrétegcsökkentést teszi lehetővé. A hűtésnek kitett zsírsejtek elhalnak, így a bőr alatti zsírszövet a környező szövetek károsodása nélkül tud csökkeni. Az arc esetében ezt az áll vonalánál végzik, és gyakran kiegészítésként hialuronsavas injekciót is alkalmaznak, ha szükséges.

Gwen Stefani ovális arcformája

Az énekesnő az elmúlt húsz évben finoman szólva is rástartolt az esztétikai beavatkozásokra, hogy megőrizze bőre fiatalságát. Úgy tűnik, sikerült is neki, mert legnagyobb meglepetésünkre már 49 éves.

Mi a titka? A HIFU, azaz a nagy intenzitású fókuszált ultrahang az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás a hollywoodi sztárok körében manapság. Hogyan működik a gyakorlatban ez a non-invazív eljárás? A mikrofókuszált ultrahang alkalmazása során a hullámok századmilliméternyi pontossággal jutnak a bőr mélyebb rétegeibe. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a kezelés a túlságosan megereszkedett bőrnél már hatástalannak bizonyul.

Eredmény: A készüléktől függően a kezelés bizonyos szakaszokon kellemetlen vagy fájdalmas lehet, de ideális az arc fiatalításához. A kezelés során hatóanyagot nem fecskendeznek a bőrbe, de a megfelelő pontossággal és precizitással bejuttatott energia képes beindítani a kollagénállomány újjáépülését. A kezelést 2-3 havonta érdemes megismételni a látható eredmény elérése érdekében.

Sarah Jessica Parker hangsúlyos járomcsontja

A Szex és New York hősnője sohasem titkolta, hogy számos szépészeti beavatkozást kipróbált már. 53 évesen a kerekebb arcél megtartása érdekében rendszeresen veti alá magát különféle kezeléseknek. Így vékony, hosszúkás arcformája ellenére is megőrizte friss és üde megjelenését.

Mi a titka? Minimális mennyiségű hialuronsavas injekció, mivel ennél a területnél a volumennel nagyon óvatosan kell bánni. Az esztétikai beavatkozásoknál a legfontosabb a mértékletesség, ami az arc hialuronsavas „megformázásánál” még nagyobb körültekintést igényel. Az arccsontok környékén lévő „üres”, a bőr tömörségében csökkent területeket töltik fel.

Eredmény: Az ajkaknál, az állcsúcsnál és a száj sarkainál megjelenő árnyékokat, ráncokat is egy időben feltöltik, egy úgynevezett globális frissítést végeznek, amivel az arc visszanyeri egészséges, kerekded formáját.

Kate Moss csinos szemkörnyéke

A 44 éves topmodell arcán alig látható bármilyen beavatkozás jele. Ennek ellenére nagyon fiatalon letette a voksát a különböző injekciók mellett, és egy ponton majdnem túlzásba is esett. Mostanra boldogan megőrzi azokat az apró „hibákat”, amiktől annyira sikkes: a lefelé kerekedő mosoly, a kissé mélyen ülő szemhéjak.

Mi a titka? A megereszkedett szemhéjak korrigálására kiváló megoldást jelenthet 40 éves kor felett a blefaroplasztika, vagyis szemhéjplasztika, ami a ráncok és a bőrelváltozások műtét nélküli eltüntetését jelenti. A szakember a beavatkozás során 1 mm mélyen a bőrbe helyez egy apró szívókát, s a szövet a PLEXR készülék segítségével szublimál, azaz gáz halmazállapotba kerül. A levegőben is megtalálható gázok ionizációja elekromos ürítéssel történik, ami a műszer hegye és a páciens bőr közötti elektromos feszültségéből keletkezik, s ezzel stimulálják a kollagéntermelődést.

Eredmény: Néhány kezelés után érhetünk el látható eredményt, a ráncok enyhülnek, a bőr simább lesz. A programon belül 1–4 kezelésre van szükség, a beavatkozást pedig érdemes évente megismételni.

fotók: Getty Images, James Devaney, Jared Siskin

anti-ageing sarah jessica parker sztárok

Még több
Szépség