Szemkörnyék ápolóval a kékfény hatás ellen

Szemkörnyék ápolóval a kékfény hatás ellen
2018.09.24. 09:25

Mi a gond a kékfénnyel?

A kékfény, vagyis „nagy energiájú látható fény”, a látható fény legmagasabb olyan hullámhossza, ami tartalmaz kék és lila fényt. A mai modern világunkban körös-körül vesz minket – természetes napfény a forrása, de ugyanúgy érkezhet elektromos eszközeinkből, mint például a számítógépek, televíziók, tabletek, mobiltelefonok, utcai világításból vagy energiahatékony fényforrásokból.

Este, a mesterséges kékfénynek való kitettség azt mutathatja bőrünknek, hogy még mindig nappal van, és ébren kell maradnia.  Az Estée Lauder kutatás eredményei azt mutatják, hogy a kékfénynek való kitettség nagyban csökkenti a bőr természetes éjszakai regenerálódó folyamatainak hatékonyságát.

Ezért az Estée Lauder kifejlesztette az ÚJ Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery szemkörnyék ápolót, amely segít enyhíteni az arcbőr öregedését gyorsító modern kori tényezők (pl. éjjel használt elektromos eszközök által keltett kékfény) hatásait.

Néhány kékfény-tény

  • A nők csupán 58%-a tudja világszerte, hogy mi az a kékfény.
  • Azon nők közül, akik tudják, hogy mi a kékfény, csupán 63% hiszi, hogy a kékfény negatív hatással lehet bőrük megjelenésére.
  • A nők közel 2/3-a alszik úgy, hogy karnyújtásnyi távolságra van tőle egy elektronikus eszköz, mint például egy telefon vagy laptop.
  • A nők közel 2/3-a állítja, hogy alvás előtt még egyszer megnézik a telefonjukat.

Forrás: ORC International által végzett kutatás, április 2018, 6013 nő bevonásával.

Hogyan küzdj a kékfény ellen?

 

  • Az esti órákban próbáld minimalizálni a számítógéppel/mobiltelefonnal/tablettel töltött időt.
  • Igyekezz a telefonodat egy másik szobában letenni vagy legalább kapcsold ki elalvás előtt.
  • Tölts le és használd a kékfény szűrő alkalmazást a telefonodon!
kékfény szemkörnyékápoló

Még több
Szépség