Sokkal frissebb, sokkal feszesebb

A Vivace kezelés egyre népszerűbb - most az ELLE is kpiróbálta!

Sokkal frissebb, sokkal feszesebb
2018.05.09. 11:38

Nagy öröm ért, amikor megtudtam, hogy a szerkesztőségből én mehetek kipróbálni a Vivace kezelést, egyrészt, mert sok jót hallottam már róla, másrészt pedig azért, mert úgy éreztem, éppen erre lenne szüksége az arcbőrömnek. 35 pluszosan bármennyire is vigyáz az ember, sajnos a bőr elkezd lefelé tendálni, kevésbé telt és viruló, mert lelassul a kollagén termelés és kevesebb a hialuron, ráadásul a stresszesebb időszakok már ránc kezdeményeket hagynak maguk után. Mindez egy keskeny arcnál, mint az enyém, már hamar drámai változásokat okozhat.

A Bársony Orvos-Esztétika Vivace kezelésének lényege, hogy a készülék apró tűkön keresztül bipoláris rádiófrekvenciás energiát közvetít a bőrbe úgy, hogy mikrosérülések képződnek a bőrben, míg közöttük ép felületek maradnak. Az ép területekről elinduló sebgyógyulási folyamat gyors és látványos eredményeket mutat. Az újra képződött bőr pedig egyenletesebb felszínű és tónusú lesz, több kollagént és elasztint tartalmaz.

Tavasz lévén külön előny, hogy ezt a kezelést napbarnított vagy szoláriumozott bőrön is lehet alkalmazni – bár ez az én esetemben épp nem érdekes, mert már évekkel ezelőtt leszoktam a napozásról.

Megérkezvén a bécsi úti orvos-esztétikai központba részletes tájékoztatást kapok a kedves recepciós hölgyektől, majd Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvossal konzultáltok. A doktornő kikérdez az esetleges betegségeimről, gyógyszerérzékenységeimről, és beszélgetünk egy kicsit. A kezeléssel kapcsolatban elmondja, hogy a páciensek nagyon elégedettek a kezelés eredményével, de hogy ez mennyire látványos, az függ az adott személy bőrének reakciójától is, amit nem lehet előre pontosan látni. A Vivace 3-4 hetente ismételhető, és 2-4 alkalom után fejti ki igazán a hatását, ami akár évekig is tarthat. A doktornő szerint azért nagyon fontos egy ilyen beavatkozás a harmincas éveinkben, mert ebben a szakaszban még kevésbé drasztikus módszerekkel tudjuk visszahozni és fenntartani bőrünk korábbi állapotát, viszont ha később bőrfelesleg keletkezik, azon már csak műtéttel lehet segíteni.

Ez után bevezetnek egy kezelő helyiségbe, ahol arctisztítás után megkapom a teljes arcomra az érzéstelenítő krémet. Zsibbadást majd csak úgy 35 perc elteltével érzek, de egyáltalán nem vészes. Közben alkalmam nyílik beszélni a Bársony igazgatójával, Bodnár Éva dermaesztétikai szakértővel. Megtudom, hogy már három éve végzik itt a Vivace-t, és hogy a kulcsszó a tömörség: a bőröregedés egyik velejárója, hogy a kollagén és elasztin rostok meglazulnak, ám a kezelés hatására megint tömörebbé válik a bőrszerkezet, néhány hét alatt új rostállomány jöhet létre.

Miután az arcom megfelelőképpen elzsibbadt, visszafekszem a szobába. A kezelést végző kedves hölgy a homlokomnál kezdve a teljes arcfelületen akkurátusan végigmegy a 36 pici tűt tartalmazó fejjel, ahogy a végén a gép megmutatta, összesen 528 apró sebet ejtve. A folyamat közepén kértem egy tükröt, és láttam, hogy az arcom bepirosodott a kezelés hatására, viszont azt is láttam, hogy egyébként kifeszült és megtelt élettel, visszaadva a 4-5 évvel korábbi ábrázatomat. Ez a feszesség egyébként átmeneti, leülepszik, majd fokozatosan hétről-hétre válik egyre üdébbé és feszesebbé a bőröm. A szurkálást csak a legvégén kezdem el kicsit érezni, amikor már az államnál járunk, de akkor is inkább csak kellemetlenséget érzek.

Másfél órával a kezelés után reprezentatív eseményen kell megjelennem, úgyhogy kapok egy professzionális alapozót, amivel bekenhetem magam, mert egyelőre paprikapiros vagyok. Ám mire odaérek, teljesen lenyugodott a bőröm, senki nem vesz észre semmit. A következő két hétben fokozottan ügyelnem kell a fényvédelemre, és persze figyelnem, hogyan alakul a bőröm állapota. Az első két-három napon tükörbe nézve annyit érzékelek, hogy sokkal jobban nézek ki, de nem tudnám megmondani, miért. A 4-5. napon megjelenik 2 pattanás a bőrömön, előre figyelmeztettek, hogy ez előfordulhat. Sikerül megállnom, hogy piszkáljam őket, úgyhogy pár nap elteltével leapadnak.

Egy hét után arcom kontúrosabb lett, az orcák és a szemöldök mintha icipicit megemelkedett volna. A bőröm simább és ragyogóbb, igaz, most még főképp azokon a területeken, ahol eleve jobb állapotban volt. Másfél hét után azt látom, hogy az arcom egészségesebb tónusú, telítettebb, és kissé megemelkedett, összességében egyértelműen fiatalabb hatást kelt. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a tendencia, és mi történik, ha visszamegyek még Vivace kezelésre!

A hosszú távú eredményekről egy következő cikkben fogunk beszámolni!

Te is kipróbálnád? Itt tudsz jelentkezni!

HC

anti-aging arckezelés vivace

Még több
Szépség