Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

A kifutókon egyre népszerűbb könnyed hullámok arra sarkalnak, hogy a hajsimító vasat egy időre a fiókban pihentessük, és más, organikus hajformázási technikák után nézzünk. De szerencsére a természetes esésű frizura ma már könnyedén elérhető.

2018.04.19. 17:59
Katt a galériára!
6 fotó

Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

1 of 6
2 of 6
3 of 6
4 of 6
5 of 6
6 of 6

  2 of 6
Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

Curvaceous Full Swirl göndörítő hajfromázó krém, Redken 6700 Ft

  3 of 6
Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

Mousse Bouffante hajformázó hab, Kérastase 5950 Ft

  4 of 6
Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

Fiber Flex Flexible Hold hajlakk, Syoss 1349 Ft

  5 of 6
Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

3 Minute Miracle Moisture hidratáló hajpakolás, Aussie 1999 Ft

  6 of 6
Természetes, hajsütővas-mentes hullámok

Hair.Resort.Spray tengerparti hatású textúra spray Kevin.Murphy 6999 Ft

Így tehetsz szert rá vagy emelheted ki természetes hullámaidat:

 • Hajmosás után a ne dörzsöld át a törölközővel a tincseidet, inkább csavard csak a hajad köré.
 • Hajkefédet cseréld ritkafogú fésűre.
 • A fodrásznál kérj lépcsőzetes hajvágást.
 • A hajvégápoló vagy hajkiegyenesítő szérumodat cseréld göndörítő krémre.
 • A hajadat diffúzoros hajszárítóval szárítsd.
 • Kerüld az anti-frizz (hajkisimító) termékeket.
 • Vegyél egy újgenerációs hajhabot, amitől száradás után nem lesz kemény a hajad.
 • Kizárólag könnyű tartású hajlakkot használj.
 • Használj mélykondicionáló termékeket.
 • Próbáld ki a tengerisós hajpermetet.
 1. Csavard és nyomkodd

A hajmosás utáni dörzsöléstől, amit a törölközővel művelünk, hullámaink atomjaikra esnek, a tincsek szálkásak, szöszösek lesznek. A sokkal gyengédebb, nyomkodás és csavarás megőrzi a hullámok ívét és a haj volumenét.

 1. Félre a kefével!

A göndör haj szárazabb és töredezettebb általában, és amikor mindezt még hajkefével is átkeféljük, nem csak alaposan kivasaljuk vele a hullámokat, hanem tovább rontunk a helyzeten, mert ettől még könnyebben töredezett lesz. A legjobb, ha balzsamozás közben átfésüljük egy ritkafogú fésűvel, és utána békén is hagyjuk.

 1. Lépcsőzetes végek, lágyabb esés

Ez a fodrászok leghatásosabb receptje. Gondoljunk csak egy szaténszalagra – amikor egy éles ollóval megkarcoljuk az anyag felszínét a szalag végén, csak úgy kirúgja magát egy szál belőle, s cikcakkokban ereszkedik alá. Valami ilyesmi történik a hajszálakkal is, amikor lépcsőzetesen megtrimmelik a végeket. Maxi volumen mindenhol!

 1. Viszlát hajvégápoló, hello göndörítő krém!

Az olajok, szérumok nagyon jól eltűntetik a szálkás végeket, de ha határozottabb ívű tincsek a cél, valami könnyebbet kell választanunk. A tej vagy krém állagú göndörítő hajformázókat a tincs hosszának közepétől a végek felé haladva finoman az ujjainkkal fésüljük át – ezek nem nehezítik el a hajat, és a tincsek sem „rúgják ki” magukat.

 1. A diffúzor kötelező!

A diffúzor elengedhetetlen ahhoz, hogy a hullámos tincsek megőrizzék ívüket. Alacsony hőfokon használd, és csak „ejtsd” bele a tincseidet, így tökéletes formát kapsz végeredményül.

 1. Számolj le az anti-frizz termékekkel!

Bár a hullámos, göndör haj gyakorta száraz, szálkás, az anti-frizz hatású samponok, balzsamok és szérumok, amik a tincsek szöszösségét korrigálják, elnehezítik a loknijaidat, és teljesen megnyújtják őket. Ha kifejezetten göndör hajra készült hajápolókat és formázókat használsz, egy füst alatt ápolhatod a szárazságot és kiemelheted, megőrizheted hullámaidat.

 1. Úttörő habok előnyben

Olyan hajhabot válassz göndörítésre és volumennövelésre, ami ha megszárad, nem keményedik meg. Ha a választottadról csak otthon derül ki, hogy mégsem az igazi, egy icipici argánolajjal visszapuhíthatod a tincseket.

 1. Könnyed fixálás

Az erős tartású hajlakkok megint csak elnehezítik a frizurád, és vele együtt azokat a mesés loknikat is, amit a diffúzor segített belevarázsolni a hajadba. Válassz leheletkönnyű variációt, és jó messziről permetezd a frizurádra.

 1. Fokozott táplálás

A szomjas fürtök táplálásért kiáltanak, amit intenzív kondicionáló pakolásokkal, maszkokkal könnyen orvosolhatsz, s plusz előnye még, hogy göndörséged is rugalmasabb és élettelibb lesz tőlük. Havonta egy-két alkalommal elég bevetned a sampon után, majd némi hatóidő után alaposan öblítsd le, és jöhet a formázás!

 1. Sómentes tengeri sós permet

Ha habbal szeretnéd feléleszteni a hullámaidat napközben, megint csak keményre száradt loknikra számíthatsz. Viszont egy akár kétnapos frizurába is új életet képes lehelni egy fátyolszerű tengeri sós permet. Az újabbak ugyan a korábbról már ismert beach spray névre hallgatnak, de elődeikkel szemben már nem tartalmaznak tengeri sót, így nem kell félned, hogy kiszárítják az amúgy is szárazabb szálakat.

göndör haj szépség

Még több
Szépség