Ez történik a testeddel, ha napi két banánt megeszel

A banánt érdemes egy kicsit komolyan venni: aki hajlandó rendszeresen fogyasztani, sokat tehet az egészségéért.

Ez történik a testeddel, ha napi két banánt megeszel
2018.01.07. 15:26

A banán szabályossabbá teszi a vérkeringést

Ahogy a New England Journal of Medicine hírt adott róla, a napi banánfogyasztás akár 40%-kal is csökkentheti a szívinfarktus kockázatát! Nem csoda, hiszen a banánban alacsony a nátrium és magas a kálium tartalom. Ezzel a vérnyomás szabályozottságát segíti elő, és jót tesz a szívnek.

A banán boldoggá tesz

Ez elsősorban a triptofán magas tartalmának köszönhető. Ez az anyag fontos ahhoz, hogy a szervezet szerotonint termelhessen. Ezenkívül a B6-vitamin erős idegeket biztosít. A banán a napi igény 20 százalékát fedezi.

A banán feltölt energiával

A banán olyan, mint egy természetes energiaszelet. Az érett banán gyorsan pótolja a szénhidrátot, és biztosítja a magas kálium és magnézium tartalmat a glikogén tárolók gyors feltöltéséhez. A banán ezért sportolás közben is tökéletes energiaellátónak bizonyul, ami segít hosszú távon fenntartani az állóképességet. 4.     A banán segít az émelygés és a keringési problémák ellen Ha napi két banánt megeszünk, az segít szédülés, vagy például terhességi rosszullét ellen. A magas cukortartalom miatt a vércukorszint megemelkedik, amitől élettelibbek leszünk és kitisztul a fejünk.

A banán segít az émelygés és a keringési problémák ellen

Ha napi két banánt megeszünk, az segít szédülés, vagy például terhességi rosszullét ellen. A magas cukortartalom miatt a vércukorszint megemelkedik, amitől élettelibbek leszünk és kitisztul a fejünk.

A banán jót tesz az emésztésnek

A banán enyhíti a gyomorégést a savas pH-érték egyensúlyozásával a gyomorban, így fokozva a nyáktermelést. A banánban lévő proteázgátlók segítenek eltüntetni a gyomorfekély kialakulásáért felelős baktériumokat.

banán egészség táplálkozás

Még több
Szépség