Parti manikűr – Így csináld egyszerűen és elegánsan!

Bár az ünnepi körömdíszítés hallatán sokan gyanakodva húzzák fel szemöldöküket, aggodalomra semmi ok, ezúttal nem az apró hópihékről és hóemberekről van szó.

Parti manikűr – Így csináld egyszerűen és elegánsan!
2017.12.01. 12:13

A gyermekien bájos ünnepi motívumok a körmön idén maximum 15 éves korig elfogadottak. De a díszes manikűrért rajongóknak sem kell aggódniuk, a körömdíszítés nincs kihalófélben, viszont letisztultabb, egyszerű, grafikus vonalakkal érdemes próbálkozni. Nem csak nagyon mutatósak, de otthon, egyedül is könnyedén meg tudjuk csinálni. Két lakk kell csak hozzá (egy élénk tónus és egy metálfény), no meg egy fogpiszkáló.

Az alapok

Miután felvittél egy színtelen alaplakkot, fess két réteget a választott színből. Ez az élénk tintakék nagyon jó választás, de szépen mutat a lila, burgundi vagy a méregzöld is. Minden réteg után hagyj öt percet a száradásra.

Egyszerű, de nagyszerű

A fogpiszkáló tökéletes manikűr eszköz, a végére sodort, körömlakklemosóba mártott vattadarabbal nagyon szépen ki tudod javítani a lakkozási hibákat, emellett nagyon sok mintánál, főleg a grafikus vonalaknál egyszerű dolgozni vele, és mindig kéznél van.

Irány az arany!

Győződj meg arról, hogy a szín teljesen megszáradt. Ha így van, vedd elő a másik lakkot. Csillogó, fémes árnyalat legyen – választhatsz aranyat, de bronz és ezüst is lehet (érdemes az ékszereid színéhez választanod). Mártsd bele a fogpiszkálót!

Vonalazz!

A fogpiszkáló oldalával keresztben húzz egy vonalat a körmödön. Fontos, hogy nagyon ne nyomd rá a fogpiszkáló. Minden körömnél tetszőleges helyre és szögben húzd, hogy ne legyenek egyformák.

Egy kis extra

Ha még több csillogásra vágysz, néhány apró kristállyal tovább díszítheted: oda biggyeszd, ahol a vonalak keresztezik egymást. A kevesebb itt is több, úgyhogy csak 1-2 körömnél vesd be. Végül, egy fedőlakkal kend át az egészet, hogy a kövek is biztonságban legyenek, és már készítheted is a kéz szelfiket!

Manikűr: Madeline Poole / Sally Hansen, fotók: courtesy of brand

köröm manikűr parti ünnep

Még több
Szépség