Kulcs a bőr fiatalságának megőrzéséhez

Gondoltad volna, hogy bőröd öregedéséért nem is annyira az idő múlása vagy a genetika felelős? Ezek ugyanis mindössze húsz százalékban járulnak hozzá a ráncok kialakulásához. Íme, a megoldás a fennmaradó nyolcvan százalékra!

Kulcs a bőr fiatalságának megőrzéséhez
2017.10.11. 07:47

Amint kilépünk az ajtón, a levegőszennyezettség (a kipufogó gázok mellett az UV sugarak, a telefon kék fénye, a metró- és vonatsínekből a levegőbe kerülő vasrészecskék, vagy a cigarettafüst) a szervezetünket, légútjainkat, s a bőrünk védelmi rendszerét és kollagénszintjét fenyegeti.

Minden egyes nap mikroszkopikus méretű koromszemcsék, füst- és savmolekulák milliárdjai szóródnak a levegőbe, melyek bekerülnek a légutakba, a pórusainknál kisebb szemcsék pedig beszivárognak a bőr mélyebb rétegeibe, különböző tüneteket produkálva. Bőrünk fakóbb, élettelenebb lesz, megjelennek a pigmentfoltok, gyulladások, dehidratáció és apró ráncok kíséretében.

Hogyan állítsuk meg a támadásokat?

1.Turbózzuk fel a megszokott arcápolási rutinunkat olyan kozmetikumokkal, melyek antioxidáns hatásukkal védenek a káros környezeti hatásokkal szemben, és regenerálják, helyreállítják a bőrben kialakult esetleges károsodásokat.

Számos vitamin és növényi hatóanyag rendelkezik antioxidáns tulajdonságokkal, de az egyik leghatékonyabb az aphloia. Ez a Madagaszkár hegyvidéki területein honos örökzöld kivételes védő és regeneráló hatással rendelkezik. Levelei egy olyan molekulát tartalmaznak, mely hatékonyan véd a káros hatásoktól. Emellett képes teljesen megújítani gyökereit is. Jótékony hatással bír a sejtek működésére, javítva életképességüket.

2. Építsünk be az étrendünkbe antioxidáns ételeket! Elsősorban a magas C-vitamin tartalmú élelmiszereket, mint a citrusfélék, a bogyós gyümölcsök, a paradicsom, a savanyú káposzta. Az E vitamin is meggátolja a szabadgyökök kialakulását, amit olyan zöldségekből, mint a spenót, petrezselyem és a hüvelyesek nyerhetünk, de a tojássárgája, a búzacsíra, az olajos magvak, és egyes növényi olajok is tartalmazzák.

3. A sóterápia nagyon jól kitisztítja a légutakat és a bőrt, növeli a szervezet ellenálló képességét. Erősíti a szervezet önregeneráló képességét, csökkenti, illetve megszünteti a túlérzékenységet. Visszaállítja a bőr természetes egyensúlyát és hidratáltsági szintjét, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő. Érdemes rendszeresen ellátogatni sóbarlangba, de alkalmazhatjuk fürdőként, a kád vizébe téve is – ez esetben fél kiló himalaya vagy parajdi sót érdemes a fürdővízbe tenni, és 20-30 percig feküdni benne.

Képek: GETTY, Instagram

anti-aging yves rocher

Még több
Szépség