Olajos gyengédség

Bár az olajok egyre népszerűbbek a bőrápolásban, még mindig sokak fenntartással szemlélik ezeket a kozmetikumokat, különösen, ha az arctisztítás kerül szóba. Íme, néhány nyomós ok, amiért mégis érdemes megpróbálkoznunk velük.

2017.09.11. 10:00
Katt a galériára!
8 fotó

Olajos gyengédség

1 of 8
2 of 8
3 of 8
4 of 8
5 of 8
6 of 8
7 of 8
8 of 8

  2 of 8
Olajos gyengédség

Cleanse Off Oil, MAC 8500 Ft/150 ml

  3 of 8
Olajos gyengédség

Perfect Cleansing Oil, Shiseido 14 600 Ft/180 ml

  4 of 8
Olajos gyengédség

Silky Purifying Cleansing Oil, Sensai 16 800 Ft/150 ml

  5 of 8
Olajos gyengédség

Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, Kiehl’s 10 100 Ft/175 ml

  6 of 8
Olajos gyengédség

Caring Cleansing Oil, Isadora 5200 Ft/100 ml

  7 of 8
Olajos gyengédség

Sensory Make-Up Remover Oil, Douglas Essential 1990 Ft/50 ml

  8 of 8
Olajos gyengédség

Biosource Total Renew Oil, Biotherm 9900 Ft/200 ml

Az arctisztító olajok kapcsán számos kérdés merülhet fel bennünk. Például, hogy miért lenne jobb egy olaj, mint egy szappan? Akinek zsíros bőre van, az egyáltalán használhat ilyet? És az olaj hogyhogy nem tömíti el a pórusokat?

Bármilyen is a bőrtípusunk, az arctisztító olaj bőrünk természetes olajaival keveredik össze a bőrön. Ezek az olajok származhatnak a bőr természetes faggyútermeléséből vagy a bőrre került kozmetikumokból, sminkekből. Amikor az olajat belemasszírozzuk a bőrünkbe, a lemosóban lévő olajmolekulák mintegy magukba szippantják a bőr felszínén lévő felesleges faggyút és szennyeződésekkel anélkül, hogy a pórusokba felszívódnának. Miután alaposan leöblítjük, a bőrről minden szennyeződés eltűnik, puha és jól hidratált marad.

Sok olajmentes lemosó a bőr természetes védőrétegét megbontja, eltávolítja a bőr természetes olajait, ami pedig a faggyúmirigyek fokozott működéséhez vezet, hiszen a bőr egyensúlyra törekszik, ezért ilyenkor több faggyút termel. Ezek az arctisztítók ezért hosszú távon zsírosabb, és ezzel együtt problémásabb bőrt eredményeznek.

Az arclemosó olajok mindeközben megőrzik a bőr természetes pH egyensúlyát, ráadásul, a különböző növényi olajok antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek, így lemosó típustól függően, plusz bőrápoló hatásuk is lehet.

Mivel az olajok nem szárítanak, nem irritálnak, különösen ajánlott érzékeny bőrre, melynek komfortérzete így tisztítás után is megmarad.

 

arcápolás olaj

Még több
Szépség