Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

Ha valamikor, nyaraláskor, bikinibe bújva biztosan maximálisan sima, tökéletesen szőrtelen, selymes bőrre vágyunk. Íme, a módszerek, és pár hasznos tipp, hogy makulátlan legyen az eredmény.

2017.07.03. 15:30
Katt a galériára!
5 fotó

Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5

  2 of 5
Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

Venus Tropical Eldobható borotva, Gilette, 1599 Ft/3 db

  3 of 5
Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

Szőrtelenítő krém, X-Epil, 899 Ft

  4 of 5
Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

Silk-épil 5 5-511 – Wet&Dry vezeték nélküli epilátor kezdőkészlet, új kezdőfejjel, Braun, 17 990 Ft

  5 of 5
Szőrtelenítés kisokos: a tökéletes selymesség nyomában

Wax Strips hideggyanta szalagok normál és száraz bőrre, Veet, 1499 Ft/12 db

Mivel vágjunk neki?

Borotvaélen

Vége azoknak az időknek, amikor a borotvával össze-vissza vagdostuk magunkat, és fájdalmas szőrtüszőgyulladások formájában hagyta nyomát a penge a bőrünkön. A 3 az 1-ben borotváknak köszönhetően (amik előkészítenek, borotválnak és hidratálnak is egyetlen könnyű lépésben) akár nincs is szükség külön borotvahabra, s ápolja és védi bőrünket még a kiszáradástól is. Így elképesztően sima lábakat varázsolhatunk magunknak szinte másodpercek alatt.

Hátránya: A gyakori borotválástól már a borotválás másnapján érezhetjük a növekvő, szurkáló szálakat.

ELLE tipp: Venus Tropical Eldobható borotva, Gilette, 1599 Ft/3 db

Krémekkel kíméletesen

A számos szőrtelenítési módszer közül az egyik legkézenfekvőbb a szőrtelenítő krém, hiszen ez az egyik legkényelmesebb és leggyorsabb módszer. Néhány perc alatt kifejti hatását, majd a felvitelre használt spatulával egyszerűen eltávolítható. A szőrtelenítő krém mellé egy kíméletes ápoló krém is tartozik, mely megnyugtatja a bőrt. Ez egy fájdalommentes és teljesen sebezhetetlen megoldás.

Hátránya: Erős kemikáliákról lévén szó, előfordulhat allergiás reakció. Hamar, kb 2-3 nap után érezhető a szőrszálak növekedése.

ELLE tipp: Szőrtelenítő krém, X-Epil, 899 Ft

Gyökeres megoldás

Szőrtelenítési módszer azoknak, akiknek a legapróbb pihék is szúrják a szemüket. Kissé fájdalmas, mivel a legtöbb típus gyökerestül tépi ki a szőrszálakat, de hosszútávon a leghatékonyabb. Hogy jobban bírjuk a fájdalmat, érdemes szőrtelenítés előtt rövid ideig jegelni a szőrtelenítésre váró bőrfelületet, így kevésbé lesz érzékeny a beavatkozás közben.

Hátránya: Az érzékenyebb területeken, mint a hónalj, bikini vonal, magasabb fájdalomküszöb szükségeltetik hozzá.

ELLE tipp: Silk-épil 5 5-511 – Wet&Dry vezeték nélküli epilátor kezdőkészlet, új kezdőfejjel, Braun, 17 990 Ft

Felmelegítve

A tenyerünk között a dörzsöléstől pár másodperc alatt felmelegedő gyantaszalagok egy mozdulattal hosszantartó megoldást nyújtanak az érzékeny területek szőrtelenítésére is. A gyantamaradványokat a mellékelt gyantázás utáni törlőkendővel egyszerűen eltávolíthatjuk. Előnye, hogy akár több hét is beletelik, mire előbukkannak a szőrszálak. Bár kicsit fájdalmas, de ezért az egyik legnépszerűbb módszer.

Hátránya: A rövidebb szálakat nem távolítja el.

ELLE tipp: Wax Strips hideggyanta szalagok normál és száraz bőrre, Veet, 1499 Ft/12 db

+ 5 szőrtelenítési baki, amit érdemes elkerülnöd…

1.Radír nélkül soha!

Bármilyen szőrtelenítési módszert választunk, a radírozás a legjobb védelem a benőtt szőrszálak ellen, és a legjobb gyógymód, ha már itt-ott megjelentek a begyulladt, érzékeny, piros kis pöttyök. Ilyenkor egy finom szemcséjű, gyengéd testradírral finoman masszírozzuk át a gyulladt részt. Megelőzésnek hatékony választás még, ha szőrtelenítés után reggel és este enyhe hámlasztó hatású (alfa-hidroxi vagy gyümölcssavas) testápolót használunk. Ha gyantázni szoktunk, csak a gyantázás előtt két nappal és a gyantázást követő harmadik naptól használjunk ilyet.

2. Félre az életlen borotvával!

Egy borotvát gyakran hetekig, hónapokig őrizgetünk a fürdőszobában, és persze használjuk is, pedig az életlen borotva amellett, hogy nem segít abban, hogy tökéletesen sima legyen a bőrünk, jelentős szerepet játszik a benőtt szőrszálak és az így keletkezett gyulladások kialakulásában. Valójában, a műanyag borotvák egyszer használatosak, vagyis minden borotváláshoz újat kellene használnunk.

3. Szappan vagy tusfürdő helyett borotvahab

A borotvahabbal több szempontból is jól járunk – segít megelőzni a borotvapenge okozta irritáció kialakulását, mivel felpuhítja, megemeli a szőrszálakat, ráadásul valóban tükörsima bőrre tehetünk szert, ha használjuk. A szőrszálak növekedési irányával ellentétesen kenjük fel, és pár másodpercig hagyjuk hatni, majd jöhet a penge.

4. Ha nem jól húzzuk le a gyantát

Ha az otthoni gyantázást választjuk – akár meleg, akár hideg gyantát használunk – ügyelnünk kell arra, hogy a letépés előtt a tépés irányával ellenkezően a bőrt a másik kezünkkel feszítsük meg. Így nem csak könnyebb lesz a gyantát lehúzni, de abban is segít, hogy elkerüljük a véraláfutások kialakulását is, ami gyakran előfordul, ha vékony, érzékeny a bőrünk.

5. Ha nem jó az időpont

A fájdalomküszöbünk szempontjából nem mindegy, hogy a hónap mely részében gyantáztatunk. A hormonális változás és a fokozottabb vérkeringés miatt kevésbé toleráljuk a fájdalmat közvetlenül a menstruáció előtti, alatti és utáni napokban, ezért ha a gyantát vagy epilálást választjuk, a legjobb, ha a ciklus közepén tesszük, ekkor garantáltan kevésbé fog fájni.

epilálás szőrtelenítés

Még több
Szépség